BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  GÜNCEL

'Paralel yapı' operasyonunda 8 kişi serbest

22 polisin sorgusunu tamamlayan 4 savcı, 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.

Abone ol

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, dün saat 14.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 22 şüpheli, adliye içindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa çıkarıldı.

SAVCILIK SORGUSU 12 SAAT SÜRDÜ

22 polisin ifadesi, dün akşam 17.00 sıralarında 4 savcı tarafından alınmaya başlandı. Adliyenin 7. katında bulunan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıları Okan Özsoy, Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından yapılan sorgulama sabaha karşı saat 05.00'te bitti. Savcılar, sorguladıkları 22 polisten 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

"TERÖRİSTLE MÜZAKARE, POLİSLE MÜCADELE"

Serbebt kalanlar, adliye önünde bekleyen yakınları tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı. Serbest kalanlardan biri çıkışta, "Teröristle müzakere, polisle mücadele. Yeni Türkiye'nin ileri demokrasisi bu" dedi. Serbest kalan başka bir kişi ise, "Başımızı öne eğecek bir şey yapmadık" şeklinde konuştu. Daha sonra da savcılık tarafından serbest bırakılan polisler, yakınlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.