BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  GÜNCEL

Paralel operasyonda telekulak itirafları!

Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun süredir devam eden soruşturma kapsamında 18 ilde önceki gün başlatılan operasyonda gözaltına alınan 10 polisin sorgu işlemi devam ediyor.

Abone ol

Sivas merkezli olarak 18 ilde yapılan operasyon kapsamında yasa dışı dinleme faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 10 polisin sorgusu sürüyor. Polislerin dinleme kararlarını Erzurum ve Malatya'dan aldıkları, bazı kişileri ise kentten ayrılmasına rağmen dinlemeyi sürdürdükleri iddia ediliyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun süredir devam eden soruşturma kapsamında Sivas başta olmak üzere 18 ilde önceki gün başlatılan operasyonda gözaltına alınan 10 polisin sorgu işlemi İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde devam ediyor. 'Paralel devlet yapılanması' operasyonu kapsamında daha önce çeşitli usulsüz dinleme faaliyetleri düzenledikleri iddia edilen ve bu çalışmaları müfettiş raporları ile tespit edilen polislere yönelik operasyonun ilk aşamasında 4 şube müdürü, 1 başkomiser, 1 komiser ve 1 komiser yardımcısının olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Henüz gözaltına alınamayan iki şube müdürü için ise yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 2009-2013 yılları arasındaki yasa dışı dinleme faaliyetleri kapsamında başlatılan operasyonda gözaltına alınan 10 polis bu sabah Numune Hastanesi'nde tekrar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltındaki polislerin sorgu ve ifade işlemlerinin burada Cumhuriyet Savcısı tarafından alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 35 personelin tespit edildiği bunlardan 12'si için savcılık tarafından gözaltı kararı çıkarıldığı, 10 kişinin gözalıtna alındığı 2 şube müdürünün ise firari olduğu öğrenildi. Diğer 23 kişinin ise bilgilerine başvurulmak üzere emniyete davet edildiği, bilgisine başvurulan 23 polis memurunun emniyetten ayrıldıkları öğrenildi.

DİNLEME KARARLARI ERZURUM VE MALATYA'DAN ALINMIŞ

'Paralel devlet yapılanması' operasyonu kapsamında daha önce çeşitli usulsüz dinleme faaliyetleri düzenledikleri iddia edilen emniyet mensuplarının belirledikleri kişilere yönelik dinleme kararlarını Sivas yerine, Erzurum ve Malatya'daki mahkemelerden aldıkları öğrenildi. 3 yıllık süre zarfında dinlemelerin kesintisiz devam ettiği belirtildi. Yasadışı olarak dinlemeye alınan bazı kişilerin Sivas'tan ayrılmasına karşın dinlenmesine devam edildiği de tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden 10 kişinin salı günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Dosya kapsamında gözaltına alınan polislerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişileri usulsüz dinleme ve kayda alma ile suçlandıkları öğrenildi.