BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.498,79
HABER /  DÜNYA

Para uğruna kendisini bıçaklattı

Adana’da, patronunun bankadaki 135 bin lirasını çektikten sonra arkadaşlarına kendini bıçaklatan kuyumcu çırağı, gasp edildiğini öne sürdü.<...

Abone ol

Adana’da, patronunun bankadaki 135 bin lirasını çektikten sonra arkadaşlarına kendini bıçaklatan kuyumcu çırağı, gasp edildiğini öne sürdü.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre kuyumcuda 2 yıldır çırak olarak çalışan Barış Z.’ye (19) patronu vekalet vererek bankadaki 135 bin lira parasını çekmesini istedi. Bunun üzerine bankaya giden çırak 135 bin lira parayı çektikten sonra arkadaşları İnan Y.(19) ve Tahsin İ.’yi (22) çağırarak, ara sokağa gidip "bende 135 bin lira para var, beni bıçaklayıp paraları alıp kaçın sonra paylaşırız, ben de patrona gasp edildim derim" dedi. Bunun üzerine ara sokakta arkadaşları çırağı kalçasında ve kolundan bıçaklayarak parayı alıp kaçtı. Çırak hemen polisi arayarak gasp edildiğini söyledi. Bunun üzerine olay yerine gelen gasp ekipleri, çırağı önce hastaneye götürdü, ilk tedavisinin ardından ifadesini aldı.

"YARA ÇOK DERİN DEĞİL, BIÇAK ÇİZİĞİ"
Polis, doktorlarla görüşüp yarasının nasıl olduğunu sordu. Doktorlar yaranın çok derin olmadığını bıçak çiziği olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis, çıraktan şüphelenmeye başladı. Daha sonra çırağın ifadesini alan polis, iş yerinin nerede olduğunu kendisinin parayı çektikten sonra nereden gittiğini sorunca, çırak, "İş yerimiz 5 Ocak Meydanı’nda parayı Atatürk Caddesi’nden çektim, dükkana Gürsel Paşa Caddesi’nden gittim" dedi. Polis bunun üzerine neden buradan gittin demesi üzerine çırak, "beni hemen çağırdıkları için kestirme yoldan gittim" diye yanıt verdi. Ancak çırağın kestirme dediği yer dükkana daha uzun mesafeydi. Bu nedenle polis olayın gasp olmadığını çırağın paraları gasp süsü vererek çalmaya çalıştığını belirledi. Çırakta bir süre sonra gasba uğramadığını parayı kendisinin çaldırdığını itiraf etti. Çırak arkadaşı İnan Y. ile birlikte yakalanırken Tahsin İ. polis tarafından aranıyor. Polis parayı da bularak kuyumcuya teslim etti.
(İHA)