BIST 9.538
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.486,27
HABER /  GÜNCEL

Para saçan eylemci kendini böyle savundu

İstanbul'da soygun yapan Semih Bulut, amacının hırsızlık olmadığını sesini duyurmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini iddia etti. Bulut'un babasının da daha önce aynı bankayı soymaya çalıştığı belirtildi.

Abone ol

Kumkapı'da soyduğu bankanın paralarını aynı binanın çatı katından sokağa saçan Semih Bulut, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu arada zanlının babasının da aynı bankayı daha önce soyduğu, daha önceden de aynı binanın sahibi olduğu belirtildi.

Bulut, soygunun ardından polisin yaklaşık 4 saat süren ikna çalışmaları sonucunda teslim olmuştu. Gayrettepe'deki Asayiş Şubeden çıkışı sırasında, basın mensuplarının "Bankayı neden soydunuz?" sorusuna Bulut, "Soymadım, sesimi duyurmak için böyle yaptım. Sadece Cumhurbaşkanı'na derdimi anlatmak için bu eylemi gerçekleştirdim. Başka kötü bir niyetim yoktu." dedi.

BABASI DA İKİ KEZ EYLEM YAPMIŞ

Şüphelinin babası Cuma B'nin de daha önce 2 kez eylem yaptığı ve rehine müzakere timi tarafından ikna edilerek eylemi sonlandırdığı belirlendi.

Babanın 2014'te bir ağaca çıktığı ve üzerinde bomba olduğunu ve dolandırıcılığa maruz kaldığını söylediği, polis ekiplerinin 9 saat süren ikna çalışmaları sonrasında ağaçtan indiği öğrenildi.

Oğlunun soyduğu bankaya 2015 Haziran'da girdiği belirlenen Cuma B'nin 15 yaşındaki çocuğunu rehin alarak "Dolandırıcılık olayıma çözüm bulmazsanız çocuğumu öldürürüm" dediği, ardından rehine müzakere timince ikna edildiği belirtildi.

BABANIN İDDİASI: 87 ARABAM, 70-80 DAİREM GİTTİ

Cuma B, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu iddialarda bulundu:
"Benim 57 milyon dolarım tespitli kanıtlı 2 çete tarafından gasp edildi. 2011’den beri bir türlü kendimi ifade edemedim. Hiçbir avukat devreye girmedi ve bana çetenin, mafyanın içerisindesin dediler. Kumkapı Kadırga’daki 1 milyon dolarlık yerimi kurtardım. Ondan sonra çocuğun eylem yaptığı yeri kurtaracaktım. 6 milyon dolar verdiler 4 yıl önce vermedim. O yeri bana kuruş vermeden silah zoruyla aldılar. Çocuk bunu duyunca kendini kaybetti ve bankaya pompalı tüfekle girip oradaki güvenlikçinin silahını aldı. Oradan bir poşet aldı ve 3. kata çıktı. Sesini duyurmak için, benim paraya ihtiyacım yok diye parayı savurarak yola attı."

Bankanın bulunduğu binayı kendisinin satmadığını savunan baba Cuma B. "Silahlı 18 kişi kafama silah dayadı ve bankayı (soygun gerçekleştirilen iş yeri) silah zoruyla aldılar. Silah zoruyla 87 arabam, 70-80 dairem, banka mülkiyetim, otellerim, apartlarımı aldılar. 1 milyon dolarlık yeri kurtardım ama avukatım tehdit altında olduğu için süreç krize girdi. Oğlum sesimizi duyurmak için böyle bir eylem yaptı." dedi.

BİNA ELDEN GİTMİŞ, BABASI DA SOYMAK İSTEMİŞ

Olayın nedeni de saatler sonra anlaşıldı. İddiaya göre, baba Cuma Bulut, 4 yıl önce, yüklü borçları nedeniyle, soygunun yapıldığı banka şubesinin de yer aldığı binayı elden çıkarıp satmak zorunda kaldı. Ancak Bulut Ailesi, satışta haksızlık olduğunu öne sürerek bu durumu bir türlü kabullenemedi. Baba Cuma Bulut'un da daha önce aynı banka şubesine yönelik soygun girişimleri olduğu iddia edildi.