BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  DÜNYA

Papa’ya sert tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Papa Francis’in Ermeni iddiaları hakkındaki iddiası ne bilimsel ve tarihi anlamda, ne de bir mah...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Papa Francis’in Ermeni iddiaları hakkındaki iddiası ne bilimsel ve tarihi anlamda, ne de bir mahkeme kararıyla doğrulanmış değildir” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Loğoğlu Papa’nın tutumunu gözden geçirmesini istedi ve şunları söyledi:
“Papa Francis, papalığa seçilmeden önceki bilinen görüşlerini bu sefer Katolik dünyasının ruhani lideri sıfatıyla yineleyerek, 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermenilere yapıldığını iddia etmiştir. Papa Francis’in bu ifadesi, inançlarına bakılmaksızın bütün insanları birleştirici ve iyileştirici olması gereken göreviyle çelişmekte ve toplumlar arasındaki karşılıklı anlayış ve barışa hizmet etmemektedir. Üstelik Papa’nın böyle bir iddiada bulunma hak ve yetkisi de yoktur. Söz konusu soykırım iddiası ne bilimsel ve tarihi anlamda, ne de bir mahkeme kararıyla doğrulanmış değildir.
Türkler ve Ermenilerin diyalog içinde birbirlerine yaklaşmalarını istemek ve bunun için çabalamak yerine Papa Francis’in taraflardan birinin tek taraflı öyküsünü benimseyerek yanlı bir tutum sergilemesi düşündürücü ve üzüntü vericidir. Papa Francis’i bu tutumunu gözden geçirmeye ve görevine yakışır şekilde yapıcı ve uzlaştırıcı bir tavır almaya davet ediyoruz.”
(İHA)