BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Papa'ya davet mektubu SP'lileri kızdırdı

Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Papa'yı davetine mektuplu tepki

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Bursa il teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Eylül 2014 tarihinde Papa Fransuva’ya gönderdiği davetiye mektubunu kınamak için eylem düzenledi.

Heykel PTT önündeki eylem ve basın açıklaması sonrasında postaneye giren SP’liler, biri il başkanlığı adına olmak üzere, kendi adlarına cumhurbaşkanına bu konudaki karşı görüş ve duyarlılıklarını anlatan mektup gönderdi. Saadet Partililer, 'AKP şaşırma sabrımızı taşırma', 'Haçlı birliği değil İslam birliği', 'Saadet gelecek zulüm bitecek' şeklide sloganlar attı.

Postane önünde basın açıklaması yapan SP Bursa İl Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Birim Başkanı Burak Çelik, “Bizler biliyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımızın öve öve bitiremediği Fransuva, Türkleri Nazi’lere benzeterek, Ermenilere soykırım yapmakla suçlayan ilk papa olarak tarihe geçmiştir.” dedi.

Papa Fransuva’nın, papalığa seçilmeden önce 2010 yılında kaleme aldığı bir kitapta, Türkleri 20. yüzyılda Ermenilere, Naziler gibi soykırım uyguladığını iddia ettiğini anlatan Çelik, “Papa Fransuva, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendiren ilk papa olmuştur. Bundan büyük üzüntü duymaktayız. Çünkü aynı zamanda Vatikan devlet başkanı olan Papa Fransuva, sözde soykırım iddiaları ile ilgili yaptığı açıklama ile tüm Avrupa ülkelerine örnek teşkil etmiştir.” şeklinde konuştu.

"PAPA'NIN KASIM AYI ZİYARETİ MANİDAR"

Papa Fransuva’nın, Türkiye ziyaretini kasım ayında yapmasının da çok manidar olduğunun altını çizen Burak Çelik, “Çünkü 30 Kasım Konstantinopel Ekümenik Patrikhanesi’nin kuruluş tarihi olarak biliniyor. Papa, bu ziyaretinde Ortodoks Hıristiyanlar için önemli olan bu önemli günde de İstanbul’da düzenlenecek bir ayine katılacağı öne sürülüyor. Aziz Andreas Yortusu olarak bilinen güne denk getirilen bu ziyaretin bu anlamda önemli olduğu kaydediliyor.” dedi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın da “Papanın gelmesini önleyin” dediğini hatırlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz yine methiyelerle davet ediyorsunuz. Yüksek müsaadelerinizle hatırlatalım; ‘Yolumuz Erbakan’ın yolu’ diyordunuz. Erbakan Hoca, milyonları Çağlayan’a yığıyor ve ‘Papa gelmesin’ diye çırpınıyordu. Siz ise ‘Gel’ diye davet mektubu yazıyorsunuz. Şimdi yüksek müsaadelerimizle soralım; ‘bu çelişkiniz, istismar tarihine geçecek güçlü bir politik misal değil midir?”

Burak Çelik ve beraberindeki il teşkilatı mensupları ve partililer, 'Milli Görüş' mensupları olarak bu konudaki duyarlılıklarını dile getiren mektupları Cumhurbaşkanına ulaştırılmak üzere postalamak için postaneye girdi. Saadet Partililerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupta; Papa Fransuva’nın Türkleri Ermenilere karşı soykırım yapmakla suçlayan bir kişi olarak dünya barışına hiçbir şey katmayacağı belirtilerek, “Cumhurbaşkanımızın Kanuni Sultan Süleyman Han’ın Fransa Kralı Fransuva’ya göndermiş olduğu bir mektubun bir benzerini göndermesini beklerdik. Bu gönderilen mektubu esefle kınıyoruz.” denildi.