BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.419,53
HABER /  GÜNCEL

Papa'nın Kobani talebine Ankara'dan red!

İtalyan La Repubblica gazetesinin "'Papa Kobanili mültecileri ziyaret etmek istedi, Türk diplomatlar engelledi' iddiası Vatikan tarafından yalanlanmadı...

Abone ol

Papa Francis'in 3 günlük Türkiye ziyaretinde, Suriye'den gelen Kobani'li mültecileri ziyaret etmek istediği ancak bu ziyaretin Türk diplomatlar tarafından engellendiği ileri sürüldü.

İtalyan La Repubblica gazetesinin Vatikanlı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Papa Francis'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın söylemlerinden rahatsız olduğu da belirtildi. Haberde Papa'nın Kobanê'den gelen mültecilerin kaldığı bir Çadırkent'i ziyaret etmek istediği ancak Türk diplomatlar tarafından bu ziyaretin engellendiği iddia edildi.

Yine aynı haberde Papa'nın Erdoğan'ın özellikle Suriye politikalarından rahatsız olduğu belirtilirken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile yapılan görüşmenin de rahatsızlık uyandırdığı belirtildi. Bunun nedeninin ise, Görmez'in daha önce Papa'yı "Bu öyle genç bir kızın ayaklarını yıkamayla ve yahut dinler arası futbol maçı turnuvası düzenlemekle olmaz" şeklindeki eleştirileri olduğu belirtildi.

Haberde yer alan tüm bu iddialar Vatikanlı resmi bir yetkiliye dayandırıldı ve henüz yalanlanmadı.