BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  DÜNYA

Papandreu'ya karşı tepkiler artıyor

Yunanistan Başbakan'ı Yorgo Papandreu'nun referandum kararına tepkiler sürüyor

Abone ol

Yunanistan'da, Başbakan Papandreu'un, halkoylaması kararı, muhalefet partilerinin tepkilerinin yanı sıra PASOK içinde de bölünmelere neden oldu.

Yunanistan'da, Başbakan Yorgo Papandreu'un, AB zirvesinde Yunanistan'a mali yardım paketi ile ilgili varılan anlaşmayı halkoylamasına götürme kararı, muhalefet partilerinin tepkilerinin yanı sıra istifaların ardından 300 sandalyeli parlamentoda milletvekili sayısı 152'ye düşen PASOK içinde de bölünmelere neden oldu.

İTİRAZ SAYISI ARTIYOR

Papandreu'nun siyasi inisiyatiflerine açıkça itiraz eden milletvekillerinin sayısının arttığı ifade edilirken, PASOK'un kurmaylarından Vaso Papandreu'nun, hükümetin istifa ederek bir ''milli kurtuluş hükümeti'' kurulması yönündeki çağrısının başka iktidar milletvekilleri tarafından da destek gördüğüne değiniliyor.

İSTİFASINI İSTEDİLER

Eski başbakan Kostas Simitisi'in yakın çalışma arkadaşları olduğu belirtilen 6 milletvekilinin Papandreu'ya gönderdikleri bir mektupta istifasını istedikleri bildirildi. Selanik milletvekili Eva Kayli ile Drama milletvekili Hara Kefalidu'nun da Papandreu'ya birer mektup göndererek, halkoylamasında ısrar etmesi durumunda cuma günü yapılacak güvenoylamasında hükümete oy vermeyeceklerini bildirdikleri belirtildi.

PAPANDREU VAZ GEÇECEK Mİ?

Yunan televizyonları konuyla ilgili haber-yorumlarında, PASOK içindeki son gelişmelerden sonra Papandreu'nun halkoylaması kararından vazgeçmek zorunda kalacağı değerlendirmesinde bulunurken, Papandreu'nun, 8 milyarlık yardım diliminin ve yeni destek paketinin güvence altına alındığı bu dönemde neden böyle bir karar alma gereği duyduğu sorusuna hala cevap bulunamadığına dikkat çekiliyor.