BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  DÜNYA

Papa Vatikan'a geri dönüyor

Katolik aleminin 265. papası 16. Benediktus'un, istifa ettikten sonra bir süredir ikamet ettiği Castel Gandolfo'daki yazlık saraydan 2 Mayıs Perşembe günü Vatikan'a döneceği açıklandı.

Abone ol

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, yaptığı açıklamada, geçen 28 Şubat'ta görevinden ayrılarak yaklaşık 600 yıl sonra bir ilke imza atan Emerit Papa 16. Benediktus'un, daha önce belirttiği üzere, 2 Mayıs Perşembe günü Vatikan'a döneceğini belirtti.

Lombardi, 16. Benediktus 'un, Vatikan bünyesinde restore edilen Mater Ecclesia Manastırı'nda kişisel yardımcısı Monsenyör Georg Gaenswein ile ikamet edeceğini bildirdi.

Gazetecilerin Papa 16. Benediktus'un sağlık durumuna ilişkin ısrarlı sorularına ise Lombardi, Emerit Papa'nın yaşlı bir kişi olduğu ancak herhangi bir hastalığının bulunmadığı yanıtını verdi.

BİRÇOK İLKE NEDEN OLAN İSTİFA

Selefi Papa 2. Ioannes Paulus'un, 2 Nisan 2005'teki vefatını takip eden Konklav sürecinde Katolik aleminin 265. papası seçilen ve 19 Nisan 2005'te kendisine havari isim olarak 16. Benediktus'u seçerek görevine başlayan Joseph Ratzinger , geçen 11 Şubat'ta papalıktan ayrılacağını duyurmuştu. Vatikan'ı 28 Şubat'ta helikopterle terk eden ve o tarihten beri Castel Gandolfo'da bulunan 16. Benediktus, 7 yıl 10 ay 9 gün Papalık yaptı.

Papa Ratzinger görevinden ayrıldıktan sonra yapılan Konklav'da ise Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio, 266. papa seçilmiti. Havari ismi olarak ''Franciscus''u seçen Papa Bergoglio, hem Cizvit tarikatı mensubu hem de modern çağda Avrupa dışından ve Güney Amerika'dan seçilen ilk papa olması nedeniyle tarihe geçmişti.