BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18

Pancarın bilinmeyen faydaları

Pancarın bilinmeyen faydaları

Kırmızı pancar, ıspanakgiller ailesinden olan, yumru kökü çok lezzetli ve sağlığa son derece faydalı toprak altında yetişen bir kök sebzedir. İşte o faydalarından bazıları...

Pancarın bilinmeyen faydaları

Kırmızı pancar, ıspanakgiller ailesinden olan, yumru kökü çok lezzetli ve sağlığa son derece faydalı toprak altında yetişen bir kök sebzedir.

Kırmızı renkli besinlerin kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı bilinen koruyucu etkileri çoğunlukla kırmızı lahanada olduğu gibi antosiyanin içeriğine bağlıdır.

Kırmızı pancara bu rengi veren ise betalain grubu maddelerdir ve bu açısından eşşizdir.

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü, Uzm. Dr. Özgür Şamilgil pancarın mucizevi gücünü adım adım anlatırken, şeker oranı yüksek bir sebze olduğundan, pancar suyunun da aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

İşte pancarın faydaları:

Pancarın bilinmeyen faydaları

İLTİHABI ÖNLEMEYE YARDIMCI

Birçok besinde bulunmayan, hücreleri, enzim ve proteinleri koruyan betalain grubu bir madde içerir.

Pancarın bilinmeyen faydaları

Bu maddenin iç organları koruyucu, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engelleyici çok büyük faydası vardır. Yalnız bu fayda, betalainleri vücudunuzun kullanabilme yeteneğine bağlıdır yani genetik yapınızla ilgilidir.

Pancarın bilinmeyen faydaları

KANSERE KARŞI

Hayvanların içme sularına katılarak yapılan deneylerde, kalın bağırsak, mide, sinir sistemi, akciğer, meme, prostat kanserlerini engellemede ve ilerlemesini yavaşlatmada etkili olabileceği bulunmuştur. İnsanlarda pankreas, meme ve prostat kanserinde kullanımı ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.