BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'nun yapacağı ilk şey

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'un gündeminde terör sorunu vardı.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, iktidara geldiklerinde ilk yapacakları şeyin PKK’lı teröristleri dağlardan temizlemek olacağını söyledi.

Giresun’un Görele ilçesinde ziyaretinde vatandaşlarla sohbet eden Pamukoğlu, “Silahlı eşkıyalar Türkiye, Irak ve İran topraklarında silahlı gruplar olduğu sürece bunlar kentlerde şehirlerde hatta TBMM’de dahi o sizi öfkelendiren ve canınızı sıkan konuşmalar yapmaya devam edecekler. Biz iktidara geldiğimizde 365 gün içinde bütün dağlar temizlenecek. Sonra bunların dış destekçileri var, birçoğu NATO üyesi. Onlarla da karşı karşıya geleceğiz. Sonra içerde eşkıyalarla işbirliği yapan insanlar var onlarla da mücadele edeceğiz” dedi.

BAK MİLLET YEMİŞ BALYOZU

Balyoz tutuklamaları ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Osman Pamukoğlu, “Balyoz, Çekiç bunlarla ilgilenmiyorum ama böyle bir şey olduğunu iddia ediyorlar. Ergenekon, Balyoz bunların ikisi de siyasi olan konular. Esnaf yok olmuş hiçbir şey üretmiyoruz. Madenler, limanlar ve bankalar yabancılarda. Türkiye şu son 3 ayda yurt dışından ekmek yapmak için bir milyon 250 bin ton buğday aldı. Para kaynaklarına gelince bu devlet müsrif bir devlet. Zırhlı arabalar, helikopterler, lüks hayat, ödenekler harcırahlar…İşte biz böyle bir hayatı kapatacağız. Sen de balyoz çekiç keser meserle uğraşıyorsun. Bak millet yemiş balyozu” diye konuştu.

İKİ SIKINTI VAR

Fındıkla ilgili kota olup olmadığını soran Osman Pamukoğlu, “Fındıkta kota varsa o kota kalkacak. Kim ne üretiyorsa hepsinin vergileri, ÖTV’lerin hepsi indirilecek. Tarım ve hayvancılık ülkede bir numara olacak. Dünya 7 milyar nüfusa geldi. İki sıkıntı var birincisi kıtlık ikincisi ise enerji sıkıntısı var. Biz enerjiyi nerden alıyoruz Ruslar’dan Farslar’dan İranlar’dan alıyoruz, hep yabancılara bağlıyız. Dış borçlarımızın faizine para veriyoruz bu ülke günde 540 milyon dolar borç ödüyor. Evimizde hiçbir şey kalmadı. Topraklarımızda sıkıntıda bakın adamlar Dicle’nin doğusunda isyan provaları yapıyor” şeklinde konuştu.
Osman Pamukoğlu buradan Giresun’a hareket etti.