BIST 9.732
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.436,09
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan şoke eden sözler!

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, yeni komuta kademesini değerlendirirken oldukça ilginç sözler etti!

Abone ol

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, millete ve hükümete komplo planında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in, Genelkurmay karargahında asla kendi başına bir plan yapamayacağını söyledi.

CNN Türk'te, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının değerlendirildiği bir programa katılan ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ilginç açıklamalarda bulundu.

"ASIL SORUMLU ÇİÇEK DEĞİL"

YAŞ Kararlarını değerlendiren ve hükümetin müdahalesini eleştiren Pamukoğlu'na gazeteciler "Beklenen atamaların yapılmamasına, bu duruma gelinmesine sebep olan internet andıçları ve darbe planlarının neden eleştirilmediği, bunlara karşı bir yaptırımın olmaması mı gerekiyor" yönündeki bir soruya; "Yapınız. Tedbir alın, önleyin. Eğer bu gide gide Albay Çiçek'in Genelkurmay Karargahında bilgisayarın başına oturup planlanlar, milanlar yapıp, bunu da tek başına yaptığına inanıyorsak, ona da inana ben şaşarım.

"KİMSE BUNA CESARET EDEMEZ"

Genelkurmay karargahında hiç bir kimse, hiç bir albay, hatta general, asla ve asla kendi başına plan, program, ek, lahika, celpler ve ilişik yayınlayamaz. Bunlara cesaret edemez ve Bunları aklının ucundan bile geçiremez." karşılığını verdi. "Her şey emir komuta için de mi olur?" sorusuna ise Emekli Tümgeneral Pamukoğlu; "Bunların emir komuta içinde olması kesindir." karşılığını verdi. Gazetecilerin "Hasan Iğsız da bunun için gitti" şeklindeki hatırlatma yapmasına karşı Pamukoğlu "Sadece Hasan Iğsız meselesi değil. Hasan Iğsız gider başkası gelir." karşılığını verdi.