BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan müthiş iddia!

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, yaklaşık 1 milyon kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Abone ol

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, yaklaşık 1 milyon kişinin HEPAR'a katılmak için başvuru yaptığını söyledi.

Pamukoğlu, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmalarına Hatay'ın İskenderun ilçesinde devam etti. Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Pamukoğlu, iktidara gelmeleri halinde yapacakları icraatlar hakkında bilgi verdi.

Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilirken söz konusu dönemde görev yapan Türk generalleri cezalandıracaklarını söyleyen Pamukoğlu, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu tablonun hiçte iç açıcı olmadığını iddia etti. Pamukoğlu, "Biz kendimizi anlatırız. Ülkemizin bugün içinde durumu gözler önüne sereriz. Takdir halkımızındır" dedi.

'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutlayan Pamukoğlu, bugün gelinen noktada Türkiye'de ulusal egemenlikten bahsedilemeyeceğini öne sürerek, başta AK Parti ve CHP olmak üzere siyasi partilerin seçim bildirgelerini eleştirdi. Pamakoğlu, "Seçim bildirgelerinde yazmışlar; 'Şunu yapacağız, bunu yapacağız' diye. Milleti Medine fukarası sandılar. Partinin doktrini vardır, dış siyaseti vardır. Ama bunlar siyasi partinin bir gecede neler yapacağını ortaya koyuyorlar. Bizim yapacaklarımız hazır. Hem de 2.5

yıl öncesinden. Biz Avrupa'da, başka yerde kimselerinin kapısının önünde bekleyemeyiz. Biz geldiğimizde terör örgütü kuranlara, teröristlere idam geri gelecek. Siyaset, panayır hokkabazlarının işi değildir" ifadesini kullandı.

HEPAR'a yaklaşık bir milyon kişinin katılmak için başvuru yaptığını söyleyen Orhan Pamukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim ekibimiz çok genç bir ekip. Bu başvuru yapan bir milyon kişinin yüzde 70'nin yaşı 30'un altındadır. İşte bu gençlerin artık meclise girme zamanı geldi. Bakın dostlar; ülkemiz yok olmaya gidiyor. Herkes batmış durumda. Herkes yalanla dolanla ve hayalle yaşıyorlar. Benim halkım ekmek ve huzur istiyor."

HEPAR olarak iktidar olmaları halinde yapacakları icraatları 3 ana başlık altında toplayan Pamukoğlu, söz konusu icraatları da şu şekilde anlattı:

"Birincisi; o Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirme hikayesinin hesabını o dönemin sıralı komutanlarından ve bu hükümetten soracağım. İkincisi bizim bayrağımızı taşıyan o Mavi Marmara gemisi İsrail'lerin saldırısına uğrasın, sen de buradan aval aval bak. Bunun da hesabını soracağım. Üçüncüsü ise Habur rezilliği. Bu devletin şerefi, haysiyeti ve namusu ile oynadılar. Buna alet olan hükümetin başı dahil olmak üzere İçişleri Bakanı, görev yapan tüm bürokratlardan bunun hesabını soracağım. Sizler

cezalandırılacaksınız. Avrupalı diyor; 'Bu adam derse yapar'. Size de öğreteceğim. Günü gelince herkes görecek" diye konuştu.