BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,49
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan Erdoğan için olay sözler

"Hakkari elden çıktı" sözüyle Erdoğan'ı kızdıran Osman Pamukoğlu, Başbakan'a çok ağır bir karşılık verdi. Pamukoğlu, "mahalle kabadayılığı bize sökmez' diye kafa tuttu.

Abone ol

Osman Pamukoğlu, "Hakkari elden çıktı" sözü nedeniyle kendisini sert bir şekilde eleştiren Başbakan Erdoğan'a veryansın etti.

Pamukoğlu'nun olay yaratacak sözlerinden bazıları şunlar;

*“Eğer bir şey söyleyeceksek benim karşıma gel ve yüzüme söyle. Bir televizyon 17328.jpgprogramına çıkalım. Halk görsün. O konuşsun ben konuşayım seyredilsin. Öyle mahalle kabadayılığı bize sökmez.

* 5-4 yıldızlı otellerde şehit ailelerini toplayıp duygu istismarı yapacağına, varsa yüreği benim dediklerimin tersini kanıtlamak istiyorsan Yüksekova ve Şemdinli’ye gidersin, Çukurca’ya gidersin, orada iftar yaparsın ben seni görürüm.

*3 tane Üstün Cesaret Yüksek Madalya ve nişanım var. Allah’ın garibi, bildiğin yok ve bu işlerden anlamazsın. Sor öğren

*Bilgi diye bir şey yok. Bilgi seviyesi, tam bir avam.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ile ilgili sarf ettiği sözleri sert bir dille eleştirerek, Başbakan Erdoğan'ın Hakkari’de ne olduğunu açıklayacak yüreğinin olmadığını ve 10 yıldır şehit sayısının giderek tırmandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün şehit yakınları için verilen iftarda, "Filanca ilimizin elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar var, bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş" sözleriyle hedef aldığı Osman Pamukoğlu İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren Pamukoğlu, kendisinin bir televizyon programında kullandığı “Hakkari elden gitti” sözünün halk tabiri olarak 'zora girdi, işler karmaşık, sıkıntı var ve aman dikkat edin' anlamında olduğunu ve Başbakan Erdoğan’ın bunu anlayacak kapasitesinin bulunmadığını ileri sürdü.

BİLGİSİZ TAM BİR AVAM

Başbakan Erdoğan’ın şehit ailelerinin karşısında yaptığı konuşmayı değerlendiren Pamukoğlu, “Bilgi diye bir şey yok. Bilgi seviyesi, tam bir avam. Gazetecilere kaleminizden ağzınızdan lağım akıyor diye onları lağım faresine benzeten ve öbür taraftan medya mensuplarına tasmalı köpeksiniz diyen, TBMM’deki muhalefet liderlerine cibiliyetsiz diyenden daha ne bekleyeceksiniz. Bu Türk kültüründe bu aile seviyesi ve aile terbiyesidir” dedi.

ŞEMDİNLİ'YE GİT ORDA İFTAR YAP BAKALIM

Konunun seviye ve düzeyle ilgili olduğunu, kendisinin yaptığı açıklamanın da ağır olduğunu kabul eden Pamukoğlu, kendisinin daha da beterini yapabileceğini iddia eden Pamukoğlu, şunları kaydetti:

“Onun derdi (Başbakan Erdoğan) Hakkari filan değil. Hakkari elden çıkmış, Yüksekova-Şemdinli-Hakkari-Çukurca arasında ne olup bittiği değil. Orda ne olup bittiğini açıklayacak yürek bile yok onlarda, o bilgiye bile sahip değiller. Yok öyle bir şey onlarda. 5-4 yıldızlı otellerde şehit ailelerini toplayıp duygu istismarı yapacağına, varsa yüreği benim dediklerimin tersini kanıtlamak istiyorsan Yüksekova ve Şemdinli’ye gidersin, Çukurca’ya gidersin, orada iftar yaparsın ben seni görürüm. Bir vatandaş olarak orada dolaşabiliyor mu? Yok ki, böyle bir şey. Onun meselesi Hakkari filan değil. Dün akşam 3 saat süren o zokayı yedi. Bu partiyi, bu hükümeti kesinlikle bu terör ve iç güvenlik meselesi bitirecek. Çünkü 10 yıldır iktidardalar şehit sayısına bakın tırmana tırmana dağların doruklarına çıktı. Çaresiz ve hiç bir şey yapamıyor.”

KABADAYILIK SÖKMEZ

Yüksekova ve Şemdinli’ye teröristlerin İran’dan geldiğini ileri süren Pamukoğlu, ABD istedi dize İran’la olan petrol akışının yüzde 20 kesildiğini ve olayların bunun üzerine geliştiğini iddia etti. Başbakan Erdoğan’ın ayaklarını titreten konunun bu olduğunu belirten Pamukoğlu, "çaresizliğinden saçmalıyor" dedi. Pamukoğlu şunları kaydetti:

“Eğer bir şey söyleyeceksek benim karşıma gel ve yüzüme söyle. Bir televizyon programına çıkalım. Halk görsün. O konuşsun ben konuşayım seyredilsin. Öyle mahalle kabadayılığı bize sökmez. Hangi ekran varsa, benim karşıma çıksın Güneydoğu’da ne oluryor, Irak’ta, Suriye’de ne olur ve bundan sonra ne olacak, Anayasa nedir, demokratik özerlik nedir, İmralı’nın ev hapsine çıkması nedir, genel af nedir bunları konuşalım. Bazen nedir yor, parti genel başkanıyım ben diyor. Başbakanlığı bırakıyor, Marazalı işlerde, resmi işlerde sanki iki adam var gibi. Ben Başbakan olarak değil, parti genel başkanı olarak konuşuyorum diyor. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre o (Başbakan Erdoğan) parti genel başkanı, bende parti genel başkanıyım. Onun partisi nasıl seçime girdi ise, benim partim de 67 partisi içerisinden seçime giren 15 partiden biriyim. Genel başkanlar olarak karşı karşıya gelelim. Gelemez. Getirmeyecekler. Varsa ben yakasını bırakmam. Dün akşam siyaseten vahim bir hata yaptı. İpi koparttı. Bundan sonra serbest o parti genel başkanı olarak, bizde serbestiz.”

“FOÇA SALDIRISI”

Kendisin iki gün önce katıldığı bir televizyon kanalındaki programda kırsalda verilen terör mücadelesinin bir de kent işi olduğunu ve saldırıların gelebileceğinin uyarılarını yaptığını kaydeden Pamukoğlu, “Bu saldırılar ne zaman İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ve Antalya’da yapılacak demedim mi?” diye konuştu. Binlerce insanın bu programı izlediğini ve kendisinin dediğini herkesin duyduğunu ifade eden Pamukoğlu, “Bunun (Başbakan Erdoğan) derdi de bu. Hak ve Eşiklik Partisi ne diyorsa çıkıyor. Bunu kaldıramaz. Kaldıramayacağı da belli” dedi.

3 TANE ÜSTÜN CESARET MADALYAM VAR

Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalarda kullandığı “Bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş” sözlerini sert bir dille eleştiren Pamukoğlu, kendisini 1967 yılında Kara Harp Okulu’ndan Piyade Teğmen olarak mezun olduğunu ifade ederek, “Üsteğmen olduğum dönemde bir yasa çıkarıldı ve yüzbaşı olurken birinci ben oldum. Biz 700 kişi Kara Harp Okulu’ndan mezun olduk üstün sicil ile 85’i kurmay oldu. Birinci bendim. 1992 yılında benim savaş hazırlığında Kara Kuvvetleri Komutanlığı birincisiydi. Ödüller aldım. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanı tarafından ABD’ye gönderildim. Hakkari’ye gidilecek mi? gidilmeyecek mi? bir takım meseleler oldu. 80 tane general vardı. Benim şark sıramda yoktu. Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri komutanı beni çağırdı. Bir kurmay Albay olarak bana Hakkari’yi teklif ettiler ve bana ‘Pamukoğlu Albay’ım gitmeden eşinize sorun’ dediler. Bende ‘redderim’ dedim. Üç gün sonra gittim. Kara Kuvvetleri’nin bir piyade kurmay albayı olarak askeri en sırada ben götürdüm. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bir yönetmelik yapmış.Asteğmenlikle Mareşallık arasında Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı üç kere alına bilir. Yani ne yaparsa yapsın alamaz demişler. Ben beş kere aldım yönetmeliği değiştirdiler. 3 tane Üstün Cesaret Yüksek Madalya ve nişanım var. Allah’ın garibi, bildiğin yok ve bu işlerden anlamazsın. Sor öğren” diye konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA HÜKÜMET YETERSİZ”

Hükümetin terör konusundaki çabalarının yetersiz olduğunu ileri süren Pamukoğlu, Şemdinli’ye teröristlerin gelip oturduğunu iddia etti. Teröristlerin doğunun bir çok bölgesine yerleştiğini söyleyen Pamukoğlu, teröristlerin yerleştiğine dair istihbarat bilgilerinin olsa bile buna karar verecek bir siyasi iradenin bulunmadığını söyledi. Teröristlerin yerleştiği yerlerin çok riskli bölgeler olduğunu ve teröristlerin bu bölgelere hakim olarak pençelerini attığını ifade eden Pamukoğlu, yapılacak operasyonların çok akıllıca olması gerektiğini ve aksi halde temizlerken çok büyük zaiyatlar verilebileceğinin altını çizdi.