BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,66
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu yine çok sert konuştu

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, İzmir'de düzenlediği mitingde, İmralı görüşmelerine sert tepki gösterdi.

Abone ol

Pamukoğlu, "Öcalan'ın dediklerine bakın. Ben Hakkari'den ayrılmadan önce, üç yıl bunun bütün telsiz- telefon konuşmalarını ve yazıp çizdiklerini biliyorum. Hiç değişmemiş, aynı mal, aynı konuşmalar, aynı laflar, aynı paranoya, aynı şizofren" dedi.

Konak Meydanı tarihi Saat Kulesi önünde partililerle buluşan HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Burada kendisini dinleyen yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Pamukoğlu, milletin, sahte dinciler, sahte Atatürkçüler ve kuru sıkı milliyetçilerden kendisini kurtaramadığı sürece, siyasi ve ekonomik düzlüğe çıkamayacağını söyledi.

'SU KATILMAMIŞ AHMAKLAR'

Ülkenin iç ve dış güvenliğinin sağlam olmaması durumunda milletin de kendisini huzurlu hissedemeyeceğini dile getiren Osman Pamukoğlu, "Bugün güneyimizde ve doğumuzda bulunan devletlerle kanlı bıçaklı konumdayız" dedi. Getirilen Patriot sistemlerinin de topraklarımızı korumak için getirilmediğini ileri süren Pamukoğlu, "Bunların bizim güvenliğimiz için geldiğini sananlar su katılmamış ahmaklardır" diye konuştu.

'UYANIN BEYLER BABAYA GELDİK'

İmralı görüşmelerine de sert tepki gösteren Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye teknesinde yolculuk yapanlar, uyuyanlar, uyanın babaya geldik. Biz 30 yıldır savaşıyormuşuz, daha milletin haberi yokmuş. PKK 30 yıldır zaten 'Savaşıyorum' diyor. Bu zamana kadar 'terör' dediniz de neden şimdi 'savaş ve barış' demeye başladınız. Oyunun son sahnesine geldik. Defalarca söyledim, Ne vereceksiniz? Adamların istedikleri belli. Bu işin iki meraklısı var; AKP ve CHP. Siz ne vereceksiniz? PKK sizden ne istediğini söylüyor, onu söyleyin bizlere. Onlar hiç değişmedi. Silah onların elinde olduğu sürece kimse onları değiştiremez. Sponsor ABD, Avrupa, Irak Kürdistanı, İran olduğu müddetçe hiç kimse hiçbir şeyi değiştiremez. Barış tükenmektir, barış boyun eğmektir. Türkiye'nin geldiği nokta budur. Oyunun adı; Türkiye'yi parçalamak. Önce yerel yönetimler, sonra öz savunma güçleri, federasyon, sonra referandum ve Irak'ın kuzeyindeki Kürdistanla birleşmek, Anadolu'dan bir parçayı almak. Vazgeçin bu ahmaklıklardan, yazık edeceksiniz."

'AYNI MAL'

ABD'nin Abdullah Öcalan'ı, 'İdam etmeyeceksiniz' şartıyla teslim ettiğini söyleyen Pamukoğlu, şöyle devam etti:

"Bu Öcalan'ın dediklerine bakın. Anayasa bunun istediği gibi olacakmış, Türk adı ve milleti adı olmayacakmış. 'Halk savaşı yaparım' demekten bile utanmıyor. 17 yıl önce ben Hakkari'den ayrılmadan önce, üç yıl bunun bütün telsiz- telefon konuşmalarını ve yazıp çizdiklerini biliyorum. Hiçbir şey değişmemiş, aynı mal, çünkü bir kişilik özelliği var. Aynı konuşmalar, aynı laflar, aynı paranoya, aynı şizofren. Bütün bunların bir tek sorumlusu var o da şu anda iktidarda olan AKP'dir."

müslüm-gürses-yaşamini-yitirdi.jpg