BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu Paşa BDP'ye fena saydırdı

Osman Pamukoğlu, Habertürk'te ikili dil tartışmalarına değindi, partisinin oy oranını açıkladı.

Abone ol
İNTERNETHABER

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'de kendisine Kürt siyasetçi olarak tanımlayan kişilerin şoven olduğunu ve demokrasi maskesiyle ülkede Kürt milliyetçiliği yaptıklarını söyledi. PKK bitirilmeden bölgede huzurun sağlanamayacağını söyleyen Pamukoğlu, partisinin 2011 seçimlerinde barajı aşacağını iddia etti.


Osman Pamukoğlu, Habertürk'te gündemi değerlendirdi, "iki dil" önerisine tepki gösterdi. İsim vermeden BDP'li milletvekilleri eleştiren ve bu isimlerin bölge insanını temsil etmediklerini söyleyen Pamukoğlu, PKK bitirilmeden bölgede demokrasinin hakim olamayacağını ifade etti. Pamukoğlu, canlı yayında şunları söyledi:

"Eğer dağdaki yani Kuzey Irak’taki eşkıyayı yok edip, oradaki insanlar kendini iyi hissetsinler bunlar oy falan alamazlar. O bölgede güneş çarığı, çarıkta ayağı sıkıyor. O bölgede eşkıya dağdayken bana kimse demokratlıktan, seçimden bahsetmesin. Asla, yok böyle bir şey. Ben yıllarca oradaydım, üsteğmen olarak daha rütbeliyken de oradaydım. Ben onların içindeyim, kültürlerini kendilerini bilirim. Mezrada ayrı ayrı evler. Silah geliyor ve ensenize dayanıyor. Burada demokrasi falan olmaz. "

"DEMOKRASİ ONLARIN MASKESİ"

Kürt siyasetçilerin, bölgede etnik ayrımcılık yaptığını söyleyen Pamukoğlu, isim vermeden BDP'li milletvekilleri eleştirdi, şovenlikle suçladı. Pamukoğlu şunları ifade etti:

"Onların söyledikleri demokrasi, özgürlük değildir. Doğrudan doğruya yaptıkları etnik bölücülük ve milliyetçilik yapıyorlar. Yani Kürt milliyetçiliği yapıyorlar. Şoven bunlar, demokrasi lafları ise bunların maskesi. Oradaki halkın iki şeye ihtiyacı var: Huzur ve ekmek. O birinci bölüm sağlanamayınca öbür ki ikinci ayakta çalışamıyor. Yolları kesiyorlar, yardımları engelliyorlar. Oranın gelişmelerini istemiyorlar. O bölgedeki halkı korkutarak bölgedeki varlıklarını sürdürüyorlar. Dağdaki eşkıyayı kaldırmadan bu sorunlar çözülemez."

PAMUKOĞLU KİMLERDEN OY ALIYOR?

Pamukoğlu, seçimler için de iddialı konuştu. Partisinin şu anda 3.5 milyon oya sahip olduğunu söyleyen HEPAR lideri, 2011 seçimlerinde bu oy miktarının 4 milyona ulaşacağını iddia etti. İşte Pamukoğlu'nun seçimle ilgili iddialı sözleri:

"Bizim şu andaki oyumuz, 3,5 milyon (yüzde 9-10)  civarında. Bizim, 400-500 bin oya ihtiyacımız var. Onu da önümüzdeki altı ay içerisinde alacağız. Partimiz bu noktaya geldi. Bize gelenler CHP, DSP, MHP ve bir dönem AK Parti’ye oy vermiş ama fanatiği olmayan seçmenler. Bize gelen bunlar. Bunların toplamı 862 bin kadın ve erkek. Bu rakamın yüzde 56’sı 30’un altındadır. Bizim asıl dayandığımız kitle gençlik ve kadın. "