BIST 9.742
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.421,86
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu oy oranını açıkladı

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Pamukoğlu genel seçime 7 ay kala partisinin oy oranını verdi.

Abone ol

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'na göre 2011 Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde partisi yüzde 7.5 oy alacak.

Pamukoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Denizli'ye gitti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Pamukoğlu, türban tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:
“Kimsenin kılığıyla kıyafetiyle işimiz yok. Ama bu konu Türkiye'de siyasi rant haline getirildi. Partiler ve kişiler bu konudan siyasi ikbal ve rant bekliyor. İktidardaki partinin türban istismarından başka bir hüneri yok. Şimdi buna CHP de katıldı. CHP'nin bugün dediği ertesi gün tutmuyor. Başı başka, ortası başka, aşağısı başka şey diyor. Bizim bakışımız belli. Parti doktrinimizde de var. Üniversitelerde türban serbest olmalıdır. Ama kamu kuruluşlarında, ilköğretim ve ortaöğretimde söz konusu olamaz. Parmaktan tuttun diye omuza kadar gidemez.”

HSYK ve Anayasa Mahkemesi’ne üye seçimlerini de eleştiren Pamukoğlu, demokrasinin iki ayağı olduğunu söyledi. Pamukoğlu, bunların seçme ve seçilme ile denetleme ayakları olduğunu belirterek, “Maalesef Türkiye'de denetleme ayağı yok. Bu ülkede her şey satılıyor, talan ediliyor, köprüler satılmak isteniyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Bu yurttaşlık bilincinin kaybolması demektir. Türkiye'de 20 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Siz bu koşullarda demokrasiyi yürütemezsiniz” diye konuştu.

Başkanlık sisteminin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi ikbali olduğunu ileri süren Pamukoğlu, “Limanları köprüleri sattınız, bitirdiniz, kurbanda dışarıdan hayvan getirmeye kalkıyorsunuz, şimdi sıra şahsi ikbale geldi. Her şeyi yaptınız bir o kaldı” dedi.

Pamukoğlu, Genel Seçim'e hazır olduklarını, 60 il ve 500 ilçede örgütlendiklerini anlatarak, referandumdan sonra partilerine üyelik başvurularında ciddi bir artış yaşandığını kaydetti. Artışın bir bölgede değil Türkiye genelinde olduğunu belirten Pamukoğlu, “Ocak’ta ikinci genel kurulumuzu yapacağız. Referandumdan önce 80 bin kişi üzerinde yapılan ankette oy oranımız yüzde 5.2 idi. Referandumdan sonra yapılan anketlerde ise yüzde 7.5'e yükseldi. Tüm teşkilatlarımızda üyelik için ciddi bir başvuru artışı var. Yurttaşlarımız artık eski demogoglardan, siyaset cambazlarından vazgeçiyor” diye konuştu.