BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu Kaddafi için ne dedi?

İç savaşı yaşayan Libya'nın 42 yıllık lideri Muammer Kaddafi için Osman Pamukoğlu ne dedi?

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Tunus ve Mısır'ın ardından son olarak Libya'da meydana gelen olaylara ilişkin ''Aşiret gibi, faşizm gibi diktatör ve derebeylik yönetimlerinin sonu budur'' dedi.

Pamukoğlu, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parti binasının açılışını yaptı.

Açılışın ardından parti teşkilatı ile toplantı yapan Pamukoğlu, gazetecilerin, Tunus'ta başlayan, ardından Mısır ve Libya'ya sıçrayan ayaklanma hareketlerine ilişkin sorularını da yanıtladı.

Pamukoğlu, Tunus, Mısır ve Libya'da kalkışmaların normal olduğunu, ancak yine de aynı anda birden çok ülkede benzer gelişmelerin yaşanmasının, bunun arkasında birilerinin olduğunu gösterdiğini ifade ederek, ''Aşiret gibi, faşizm gibi diktatör ve derebeylik yönetimlerinin sonu budur. Bu gelişmeler geç bile kalmıştır. Bu kadar geniş alanda bu kadar ülkede aynı hareketliliğin yaşanması da kendi kendine olmaz olamaz. Mutlaka bu hareketlerin arkasında birileri vardır'' dedi.

''Balyoz'' ve ''Ergenekon'' davalarına ilişkin sorular üzerine, gündemde olan tutuklamaların tamamen siyasi olduğunu ileri süren Pamukoğlu, ''Bunların hepsi 12 Haziran'dan sonra son bulacaktır. Bunların hepsi siyasi. Bunları söylemekten artık yoruldum'' ifadelerini kullandı.