BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,11
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu 'idam cezası' vaat etti!

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu seçim maratonunu başlattı.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu seçim maratonunu başlattı. İlk mitingini İzmir'de yapan Pamukoğlu, "Programımızda, terör örgütü kuran ve liderlik yapanlara idamı geri getireceğimiz taahhüdü var" diye konuştu.

Pamukoğlu, milletvekili adaylığını koyduğu İzmir'de, partisinin ilk mitingini Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledi. Türkiye'de adaletsiz bir gelir dağılımı olduğunu savunan Pamukoğlu, "nüfusun yüzde 20'sinin milli gelirin yüzde 80'ini aldığını, bankalardaki mevduatın yüzde 80'inin 55 bin kişiye ait olduğunu" iddia etti.

Türkiye'de tarım ve hayvancılığın yok edildiğini savunan Pamukoğlu, "Doğu ve Güneydoğu'daki zengin toprak ağalarından toprakların geri alınması ve yoksul köylülere dağıtılması gerek" diye konuştu.

Halkın yüzde 85'inin borçlu olduğunu, özelleştirmelerin "silahsız işgale döndüğünü" ileri süren Pamukoğlu, "Yandaşlara, eş dostlara, ideolojilerini paylaşanlara milli değerlerimizi verdiler. Başbakan, dünyadaki Başbakan ve devlet başkanları arasında en zenginlerinden ve ilk 10'da bulunuyor. Başka övüneceği şeyleri de var, Türkiye Cumhuriyeti 202 ülke arasında rüşvet ve yolsuzlukta ilk 6'da bulunuyor" dedi.

Pamukoğlu, hükümetin dış siyasette de başarısız olduğunu söyledi.

Seçimlerde herkesin kalbine, vicdanına göre oy atması gerektiğini belirten Pamukoğlu, şöyle konuştu:

"Meclis'te, 'çuval olayı', 'Habur olayı' ve Türk bayrağı dalgalanan Mavi Marmara'ya yapılan saldırının hesabını soracağım. AKP'si de CHP'si de Cumhuriyet'in kuruluş taşı olan ve Anayasa'da yer alan 3 maddenin kaldırılması, Türklüğün kaldırılması için çalışıyorlar.

Bizim partinin doktrini, programında terör örgütü kuran, liderlik yapanlara idamı geri getireceğimiz taahhüdü var, idamı geri getireceğiz. Bunu her zaman söyledik, ama medya bizi duymuyor. PKK'nın bir isteği var, koruculuğun kaldırılmasını istiyorlar, şimdi bunu dillendiren milletvekilleri var. TÜSİAD diye bir kurum var, siz bu ülkenin geleceği için fetva veremezsiniz, bölücülerle iş birliği yapamazsınız."

HEPAR'ın kadına en çok önem veren parti olduğunu ifade eden Pamukoğlu, 122 kadın milletvekili adayları olduğunu söyledi. Pamukoğlu, "AKP'nin 78, CHP'nın 109, MHP'nin ise 59 kadın adayı var. Onlar 85, biz 58 seçim bölgesinde seçime giriyoruz" dedi.

Pamukoğlu, iktidara gelmeleri halinde milletvekili sayısını 350'ye düşüreceklerini, kamu araçlarını satacaklarını, asgari ücreti bin liranın üzerine çıkaracaklarını vaat etti.