BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.429,19
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu hükümetin hakkını verdi

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, hükümetin Libya politikasını değerlendirdi.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Hükümet'in Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

Pamukoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, genel seçimde Denizli'den milletvekili adayı gösterecekleri İlksen Koptur, Rasim Etçioğlu ve Selami Şevik'i tanıttı.

Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Bursa gibi bölgelerde milletvekili adaylarını kesinleştirdiklerini bildiren Pamukoğlu, aday belirlemede ''Mutlaka halktan biri, o ilin çocuğu ve temiz insanlar olması'' ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Şu anda tüm illerde milletvekili aday listesini ilan edebilecek konumda olduklarını, ancak adayları belirlemede titiz davrandıklarını ifade eden Pamukoğlu, ''Milletvekili olmak için parti üyesi olmayanların da müracaatı var. Japonya, ABD, Kanada, Avustralya, Hollanda, Almanya'dan müracaatlar var. Onlar doğrudan doğruya genel merkeze başvuru yapıyor'' dedi.

Neler yapacaklarını iki kitapta topladıklarını anlatan Pamukoğlu, ''Kırmızı Kitap''ta partinin toplumsal ve siyasal ilkelerinin, ''Beyaz Kitap''ta Türkiye Cumhuriyeti devletinin uygulayacağı ekonomik programlar ve gerçekleştireceği hedeflerin yer aldığını kaydetti.

Pamukoğlu, ''Ergenekon'' ve ''Balyoz Planı'' davaları ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

''İddialar var. Memleket iddialarla dolu. Ülke ikiye bölündü, partiler ikiye bölündü bu konuda. Savcıları var, avukatları var. Bir grup savcı, bir grup avukat, bir grup da hem avukat, hem savcı hem hakim. Çık işin içinden. Benim önerim şu: Hem Balyoz, hem Ergenekon'la ilgili iddialar var. Bazıları daha savunma yapmadı. Bazı kişilere daha suçunun ne olduğu söylenemedi. Ortada bol laf. Dava siyasallaştı. Yapılacak şey şu: Süratle, hatta gece dahi çalışılarak davayı hızla sonuçlandırmak, milleti bu garabetten kurtarmak.''

ORTADOĞU'DAKİ OLAYLAR

Bazı Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki gelişmelerle ilgili soru üzerine Osman Pamukoğlu, ''Feodal yapılar, derebeyliklerin, diktatörlüklerin sonu budur. Türkiye'nin gidişatı da benziyor mu? Türkiye asla öyle olmaz. Ama niyet taşıyanlar, amaçları olanlar, düşünce sahipleri olabilir. Ama ne Türkiye onlara benzer ne de kimse bizi başkalarına benzetemez. Türk ulusu böyle şeyleri kaldırmaz. Bizim topraklarda öyle şey olmaz. 1923'ten önce bitti onlar'' değerlendirmesini yaptı.

Pamukoğlu, Libya'dan Türklerin tahliyesiyle ilgili soruya ise ''Ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Kolay değil. Havaalanı işlemez durumdaysa, limanlara giriş çıkışlarda zorluk varsa kolay değil. Mesafe çok uzak. Hem de 25 bin kişinin bu kaosta tahliyesi kolay değil. Benim gördüğüm, Hükümet, Türk vatandaşlarının tahliyesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Gece gündüz çalışıyorlar. 5 bin kadar getirebilmişler. Geriye 20 bin kişi var'' yanıtını verdi.

Genel seçimde, ''HEPAR'ın baraja takılıp takılmayacağının'' sorulması üzerine Pamukoğlu, ''Baraj derdimiz yok. Anadolu'da 'doğmamış çocuğa don biçilmez' diye bir söz vardır. Daha seçime üç ay var. Türk insanı kararını seçime iki ay, iki hafta, hatta iki gün, iki saat kala verir. Kartala baraj olur mu? Baraj dediğiniz duvar değil mi? Kartal uçarak onu aşar'' dedi.