BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pamukoğlu Çorlu'ya geldi

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Trakya turu kapsamında Çorlu`ya geldi.

Abone ol

9 Mayıs Pazar günü Çorlu'da Milli Uyanış Mitingi düzenleyeceğini açıklayan Pamukoğlu, Türkiye`de demokrasi dahil her şeyin göstermelik olduğunu öne sürdü.

Az sayıdaki parti mensubunca karşılanan ve partisinin Çorlu İlçe Başkanı Hakan Demirkılıç ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı`nda yer alan parti binasına gelen Osman Pamukoğlu, burada Trakya turunda yaptığı tespitleri aktardı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Birey olarak ya da toplum olarak halka baktığınızda yorgun, tedirgin ve huzursuz, yaralı bir ruha sahip olduğunu görüyorsunuz" diyen Pamukoğlu, ekonomi, güvenlik ve adalet konularında halkın rahatsız olduğu noktalar bulunduğunu söyledi. Pamukoğlu, "Halktan kopuk partiler, hükümetler halkı umursamayan tavırları ve tarzları halkın düşünce ve kararlarına seçim öncesi başvurup ondan sonra halkı hiç dikkate almamaları halkı da ülkede olup bitenlerden veya siyasi gelişmelerden habersiz kılmak veya bilgiden uzak tutmayla sonuçlanıyor. Bizim tarzımız bizzat halka gitmek, ne kadar ne biliyorsak da bizzat da neyin ne olduğunu onun ağzından dinlemek.

Anadolu`da halk bütün bunların farkında, düşünüyor ve bir çıkış yolu arıyor. Anadolu`da ki halk yolun yol almadığını görüyor, işlerin iyi gitmediğini biliyor. Trakya`da ki fark şu Trakya`da ki halk da bu yolun yol olmadığını görüyor fakat Trakyalı karar vermiş seçim bekliyor aradaki fark bu" dedi. Önümüzdeki yıl seçim olacağını ifade eden Pamukoğlu, "Örgütlenmemizi tamamladık, genel seçime girme hakkını kazandık doğrudan doğruya genel seçime gireceğiz. Artık seçimin erkeni, geçi kalmadı. Çok büyük olaylar olmazsa, çok büyük değişik koşullar meydana gelmezse seneye bugünler de biraz öne biraz arkaya doğru olabilir ama takribi bu mevsimlerde bu günlerde Genel Seçim olacak. İnsanların elinde değil hayatta her şey olabilir ama normali önümüzdeki yıl seçim olacak" diye konuştu.
Pamukoğlu, anayasa değişiklik paketi konusunda da açıklamada bulunarak, şöyle konuştu:

"Seçim yasası, siyasi partiler kanunu değişmeden bu ülkede demokratlık olmaz. Türkiye`de her şey göstermelik başta demokrasi olmak üzere. Reddediyoruz, reddediyoruz ama bunun için meclise girmemiz lazım. Anayasa değişiklik paketini külliyen reddediyoruz. Keçiboynuzuna benziyor. Onlara lazım olan üç madde var orda ona keçiboynuzu derler. Milletin derdi bu değil, dağlarını eşkıya basmış her gün evlatların ölüyor temizle şu dağları. Millet yoksul, cebinde 1 lira madeni para yok. Gez benimle gör, buna bak. Enseni Amerika`nın ve Avrupa'nın tokadı altından kaldır."