BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu CHP ile dalga geçti

CHP'nin önemli isimlerinden gelen farklı açıklamalar, politikacıların diline düştü. Osman Pamukoğlu ise CHP ile dalga geçti.

Abone ol

Baykal sonrası bir keşmekeşin yaşandığı CHP'deki söylem farklılıkları, siyasi partilerin de malzeme konusu oldu. CHP'deki bu karmaşayı diline dolayan son isim HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu oldu..

Osman Pamukoğlu, başörtüsünde CHP'nin tavrının çelişkili olduğunu belirterek, "Her zaman olduğu gibi bu CHP denilen partinin bir gün dediği ertesi günü tutmuyor. Başındaki bir şey diyor, ortasındaki bir şey diyor, arkadaki bir şey diyor." sözleriyle solun kalesini dalgaya aldı. 

Pamukoğlu'nun başörtüsü konusunda da ilginç tespitleri vardı: "Başörtü bağlama şekli  halkın yarısı tarafından rejime karşı hareketmiş gibi algılanıyor"

Pamukoğlu, türban veya başörtüsünün üniversitelerde serbest kamuda ve ilköğretimde yasak olması gerektiğini savundu: "Türban veya başörtüsü konusu Türkiye'de ters bir algı yarattı. Öyle bir başı bağlama stil ve tarzı var ki sanki rejime karşı bir hareketmiş, siyasi simgeymiş algısı var. Halkta en azından yarısı böyle düşünüyor. Bizim parti olarak insanların kılığı ile kıyafetiyle başının giysileriyle vücudunun giysileriyle bir uğraşımız meselemiz yok."

"Keşke türban siyasi bir simge olarak anlaşılmasaydı. Keşke siyaseten istismar edilmeseydi. Keşke rant meselesi olmasaydı." diyen Pamukoğlu, "Ama maalesef siyasi bir rant. Siyasi çıkar. Hem pati hem kişiler bunun üzerinden ikbal bekliyor." diyerek siyasileri suçladı..

Partilerinin doktrinine başörtüsü problemini çözmek için madde koyduklarını vurgulayan Pamukoğlu, "Bu işin kökü saçağı ile halledilmesi lazım. Böyle vücutta yara gibi gidiyor. Yüksek öğrenimde başörtüsü veya türban artık bu kızlarımız yetişkin olduğu için yüksek öğrenimde amfilere dersliklere girebilirler. Bu işin burada bağlanması ve bitirilmesi lazım. Ancak hizmet alım yeri olan kamular ve daha küçük olan öğretim kurumlarında filan olması mümkün değil." eleştirisinde bulundu..

Okullarda başörtüsü konusunun donmuş ve stabil haldeyken CHP'nin referandum tekrar gündeme getirdiğine dikkat çeken Pamukoğlu, "Onun elinden ben alayım istedi. İşi karmakarışık hale getirdi. Her zaman olduğu gibi bu CHP denilen parti bir gün dediği ertesi günü tutmuyor. Başındaki bir şey diyor, ortasındaki bir şey diyor, arkadaki bir şey diyor. Her konuda karmakarışık hale gelen bu ana muhalefet bu işte de karmakarışık hale getirdi işi." dedi.

Partilerinin 60 ilde 500 kadar ilçede örgütlü olduğunu ve seçime hazırlıklı olduğunu dile getiren Osman Pamukoğlu, halk tipi bir örgütlenme içinde olduklarını anlattı. Pamukoğlu, Temmuz 2010'da yapılan anketlere göre oylarının yüzde 5,2'yken referandumdan sonra yüzde 7.5 çıktığını öne sürdü.

Osman Pamukoğlu, "Siyaset mi zor, askerlik mi?" şeklindeki soru üzerine savaş sanatının daha zor olduğunu söyledi. Pamukoğlu savaş sanatıyla ilgili sözlerini şöylle tamamladı:, "Savaş sanatı zordur. Neden savaş sanatı zordur? Çünkü orada hayattan atılıyor. Binlerce genç bir daha geri dönmemek üzere, yani ölüyor. Siyasi mücadelede kırılıp dökülebilirsin, kaybedebilirsin hiç değilse sağ kalıyorsun."