BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,59
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu Büyükanıt'a sert çıktı

Kayseri'ye miting için gelen Pamukoğlu'nun hedefinde eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt vardı.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, askerin başına geçirilen çuvalla ilgili Yaşar Büyükanıt'a "yazıklar olsun" dedi.

ÇUVALCI BÜYÜKANIT'IN ARKADAŞI

Ordunun belinin kırılmasının Büyükanıt döneminde başladığını savunan Pamukoğlu, Süleymani'ye çuvalı geçiren Amerikalı generalin Büyükanıt'ın arkadaşı olduğunu hatırlattı.

Pamukoğlu o komutanın Türk basınından olayı gündeme getirmemesi için Büyükanıt'a ricada bulunduğunu söyledi..  Pamukoğlu şunları söyledi:

"Ordunun beli ne zaman kırıldı biliyor musunuz? 2003 Temmuzunda Süleymaniye'de askerlerin başına çuval geçirilmesiyle başladı.

Şimdi soruyorum. Buna meydan veren Yaşar Büyükanıt denen general o zaman ikinci başkandı ve o kuvvet ona bağlıydı. Amerikalılar özür bile dilemedi. Bunlar bu zokayı yuttular.

ÇUVAL GEÇİREN GENERAL İÇİN ÜZÜLÜYOR

Bir de gelmiş ne diyor? Amerika'ya gitmiş görüşmüş, o çuval geçiren generalin arkadaşıymış bu Büyükanıt. Rica etmiş basına söyle ki 'Türkler bana kızmasın çuval geçirildi demesin'. Bundan üzülüyorum. Bu benim arkadaşım size söylemiş olayım. Yazıklar olsun sana."

DUVARLARI KONUŞTURURUM

Başbakan Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de yaptığı görüşmenin bir türlü açıklanmamasını sert bir dille eleştirrek "Duvarları konuştururum" dedi.