BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pamukkale'ye Van'dan rakip geliyor

Travertenleri ile dünyanın en ünlü kentleri arasına giren Denizli Pamukkale'ye Van Başkale rakip olmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Van Gölü, Akdamar Adası ve kilisesi, Muradiye Şelalesi, kaleleri, koyları ve diğer tarihi doğal güzellikleri ile Van, Pamukkale'ye benzer travertenler ve Peri Bacaları ile de ilgi çekiyor.

Van'ın Başkale ilçesine 45 kilometre uzaklıkta Dereiçi köyünde bulunan ve küçük bir alanı kaplayan travertenler, turizm acenteleri tarafından gezi turları arasına alınarak tanıtılmaya hazırlanıyor.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, travertenlerin ve Peri Bacalarının tanıtılması amacıyla gezi düzenlendi. Vali Yardımcısı Halil Berk, Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı, Garnizon Komutanı Binbaşı Ender Çelenk, Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Gökhan Çiloğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, Dereiçi ve Yavuzlar köylerine giderek, travertenleri ve peri bacalarını gezdi.

Halil Berk, 34. Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında bu geziyi düzenlediklerini anlatarak, kentin bilinmeyen tarihi ve güzelliklerini tanıtmaya devam edeceklerini söyledi. Geziye, turizm acente sahipleri, turist rehberleri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.