BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pamukkale'ye Ruslar'dan çıkartma!

UNESCO'nun dünya mirası listesinde olan ve turizm sezonunun başlamasıyla birlikte iyice hareketlenen Denizli'nin Pamukkale ilçesi turist akınına uğruyor.

Abone ol

Turistler, Pamukkale ile birlikte hinterlandındaki Hierapolis Antik Kenti'ni ziyaret etmek ve antik havuzdaki şifalı suya girmek için adeta akın ediyor.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, 2010 yılının ilk 3 ayında Pamukkale'ye gelen turist sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40'lık bir artış olduğunu, bu artıştaki en büyük etkenin Rus turistler olduğunu söyledi.

Pamukkale'ye bu yıl gelen turistler arasında Rusların birinci sırada yer aldığını belirten Korkmaz, ikinci sırada Alman, üçüncü sırada da Japon turistlerin olduğunu dile getirdi. Türkiye'ye ilk defa geldiklerini söyleyen Rus turistlerden Arkadij Aneretta (30) ile kız arkadaşı Kate Vysahorots (23), Pamukkale'nin ününü çok duyduklarını ve görmeyi çok arzu ettikleri için geldiklerini ifade etti. Pamukkale travertenlerinde bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Rus turistler, beyaz cennete hayran kaldıklarını da dile getirdiler.