BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Palalı ya para cezası

Gezi Parkı olayları sırasında Beyoğlu’nda bankacı Eda Yıldırım’a palayla vurduğu iddia edilen Sabri Çelebi, 9 bin TL adli para cezasın...

Abone ol

Gezi Parkı olayları sırasında Beyoğlu’nda bankacı Eda Yıldırım’a palayla vurduğu iddia edilen Sabri Çelebi, 9 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, "silahla kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen Sabri Çelebi katılmadı. Duruşmaya katılmayan müşteki Eda Yıldırım’ı ise avukatı temsil etti. Duruşmada söz alan Yıldırım’ın avukatı, “Müvekkilim ana cadde üzerindeyken saldırıya uğramıştır. Sanığın dükkanına girmemiştir. Cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Sabri Çelebi’nin Eda Yıldırım’ın ‘kişi üzerindeki etkisini basit bir tıbbı müdahale ile giderilebilecek ve yaşamını tehlikeye sokmayacak ölçüde kasten yaraladığını’ belirtti. Mahkeme, ‘suçun işleniş şekli, suçun işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı, kastın yoğunluğu ve sanığın güttüğü amacı’ göz önüne alarak sanığa 180 gün adli para cezası verdi. Ayrıca palayı TCK’nın 6/1-f-4 maddesi gereğince silahtan sayan mahkeme, cezayı yarı oranında arttırarak 270 güne çıkardı. Mahkeme, sanık Çelebi’nin suçunu kabul etmesi nedeniyle cezayı 225 güne indirdi. Çelebi’nin ekonomik durumu ve diğer şahsi hallerini göz önünde bulundurarak bir günlük adli para cezasının tutarını 40 TL üzerinden hesaplayarak Çelebi’nin 9 bin TL para cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, para cezasının 4 taksitle ödenmesine karar verdi. Çelebi’nin para cezasını ödemediği taktirde cezaevine gireceği de belirtildi.

İKİNCİ DAVADA 27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Öte yandan, Sabri Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane’de eylemcilere ellerinde palayla müdahale ettikleri iddiasıyla 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de yargılanıyor. Sabri Çelebi’nin bu davada ’kasten yaralama’ ve ’görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
(İHA)