BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Palalı Sümeyye Erdoğan'a saldırsa davası sonuçlandı!

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Sümeyye Erdoğan'ın CHP Milletvekili Yıldaray Sapan'a karşı açtığı davasının sonucunu yazdı.

Abone ol

Gezi Parkı olayları sırasında elinde palayla Talimhane'de göstericilerin üstüne yürüyen saldırgan olayı Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

O günlerde sokaklarda yaşanan kargaşa Meclis gündeminde de hararetli tartışmalara sahne olmuştu.

O tartışmalardan biri CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ile Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ı mahkemelik etmişti.

Sapan,  “Gezi Parkı toplantı ve eylemleri esnasında genç bir kızın yaşamış olduğu ibret verici hadise Sayın Başbakan’ın kızının başına gelmiş olsaydı, acaba yine Başbakan, ‘polisimiz destan yazdı’ der miydi? Acaba yine palalı saldırganın sırtı polislerce sıvazlanır mıydı? Palalının yurtdışına kaçabilmesi yine mümkün olur muydu? Bu saldırgan derhal derdest edilip mahkeme huzuruna da çıkarılmaz ve yurt dışına kaçabilmesi mümkün kılınabilir miydi?” sözleriyle Başbakan Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tutmuştu. 

Bu sözlerin üzerine Sümeyye Erdoğan, Sapan hakkında 50 bin liralık tazminat davası açmıştı. Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülene davasını sonucu Sözcü si yazarı bugünkü köşesinden yazdı ve bir tememnide bulundu:

Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sevgi Boyacı, Sümeyye Erdoğan’ın tazminat talebini reddetti. Hukukun üstünlüğü, siyasi eleştiri ve ifade özgürlüğü bakımından son derece önemli bir karara da imza atılmış oldu.

Dileriz, yine birileri çıkıp hakimin vatansever olup olmadığını tartışmaya açmaz.