BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Palalı saldırgan 'Tayyip'in askeri' mi?

Taksim'deki palalı dehşet Emine Ülker Tarhan'ı çileden çıkardı. Tarhan görüntülerin ardından AK Parti'yi eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK

Taksim'de dün akşam Gezi Parkı eylemleri sırasında "Palalı saldırgan" dehşeti yaşandı. S.Ç. elinde pala ile sağa sola saldırdı, polisin gözü önünde genç bir kadına tekme attı.


Bu görüntüleri gören CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, adeta çılgına döndü. Polisin palalı saldırgana karşı tepkisiz kalışına öfkelendi ve Sosyal Medya'da AK Parti'ye verdi veriştirdi.

Palalı saldırganın kemliği belliydi, neden dehşet saçtığını kendisini arayan her gazeteciye açıklamıştı. AK Parti ile bir bağı olmadığını da, gazeteci Mevheş Evin Palalı'nın kendisinden öğrendikten sonra twitter'a yazmıştı.

Buna rağmen, Palalı'nın "Tayyip'in askerleriyik' diye bağırdığını iddia etti CHP'li Tarhan. Üzerindeki beyaz gömleği de, AK Partili olmasının nişanı olarak yorumladı.  

İşte Tarhan'ın Facebook üzerinden duyurduğu o açıklama;

Polisin, ellerinde satırlar, palalar, “Tayyip'in askerleriyik” diye bağırıp, saldıranlara karşı halkın güvenliğini nasıl sağladığını gördük bugün. Çocuklarımız yaralı yerde yatarken bile coplayan, kafaya silah sıkması ise “meşru müdafaa” sayılan polisin, adam kesmeye teşebbüs edenlerin sırtını nasıl sıvazladığını gördük bugün. Başbakanın yetiştirmek istediği gençliğin ne olduğunu gördük bugün. “Kininizin davacısı olun” nasihatlerini nasıl dinlediklerini ispatladılar bugün. Ve ilkel bir içgüdü ile sokağa dehşet salıp, genç bir kıza alçakça palayla saldırıp, tekmeleyip, tükürenler bir insanlık suçu işlediler bugün.

Ruhları kara, sadece gömlekleri "ak" olanların ellerindeki satırları dahi alamayan, Ruanda özentisi bu canilerin sırtını sıvazlayan, Hatay’da iktidar milletvekilinin oğluna karşı hizaya girip, Taksim’de ise “destan” yazan güvenlik anlayışı bu suça ortaktır.

“Camiye ayakkabı ile girdiler” diye bas bas bağırıp, fellik fellik kamera kaydı arayan, kamera önünde insan avına çıkanları ise görmeyen, direnişin ardında kendi kindar sureti yerine dış mihrak, faiz lobisi, marslılar filan arayan, bulamayınca da, evinde zor tuttuğu yüzde elliyi nihayet sokağa salıp, halkının yarısına savaş açan başbakan bu suça ortaktır.
İktidar korkusundan gerçekler yerine belgesel yayını rekoru kıran tüm korkak medya bu suça ortaktır.

Ama bu millet unutmaz. Unutmayacak. Sıksınlar bakalım gazlarını, sallasınlar bakalım palalarını… Hatta canilerle polisler birlikte karakolda zafer fotoğrafları çektirsinler yine.. Ruhları incinen, bedenleri hırpalanan gençler, çocuklarına pala sallanan anneler bu günleri asla unutmayacak….

SALDIRGAN BDP'Lİ 

Mehveş Evin dün akşam saldırgan S.Ç. ile görüştüğünü belirterek Twitter'da şu açıklamayı yapmıştı;

“Palayla saldıran kişi olduğunu söyleyen S.C ile görüştüm. Her Cumartesi gösteri olmasına ‘yeter’ diyor. Çünkü işleri bozulmuş. 600 bin TL borcu varmış. ‘Bunun için mi palayla bir kadına saldırdınız’ dedim. ‘Onlar terörist’ diyor. Su anda ifade vermek için karakolda olduğunu belirtti. S.C saldırıdan dolayı pişmanlık duymuyor. AKP’ye oy vermemiş, BDP’li.”


Taksim'de eli satırlı eylemci!

Taksim'de bu akşam meydana gelen gösterilerde elinde pala bulunan bir kişinin göstericilere saldırması kameralara böyle yansıdı. (Devamı...)

3772.jpg

O palalı saldırgan bakın kim çıktı

Milliyet Yazarı Mehveş Evin Twitter hesabından Taksim'de palayla eylemcilere saldıran S.C isimli şahısla telefonda görüştüğü söyledi. (Devamı...)

3781.jpg