BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

Palalı Sabri'ye bu kez meydan dayağı

Gezi Parkı olaylarında bir kadına pala sallayan Sabri, yine bir kadını tokatladı. Bu kez mahalle esnafı Sabri'yi affetmedi.

Abone ol
Gezi olayları sırasında polis müdahalesinden kaçan göstericilere pala ile saldıran Sabri Çelebi'nin, iki hafta önce, Tarlabaşı'nda bir gence ve bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle, bölge esnafı tarafından feci şekilde dövüldüğü öğrenildi.
 
Gezi'nin kabadayı kahramanı Sabri bu kez mahalleliden fena dayak yedi! İddialara göre iki hafta önce gerçekleşen olayda esnaf, yine sokak ortasında bir genci üç kişiyle birlikte döven palalı Sabri'ye meydan dayağı çekti.

KADINA TOKAT ATTI
 
İddialara göre palalı Sabri ve üç kişi sokak ortasında hırsızlık yaptığı iddiasıyla bir genci dövmeye başladı. Orada bulunan bir kadın ise "Yapmayın, yazık" diye araya girdi; ancak palalı Sabri'den önce küfür yeri ardından da darp edildi. Bunu gören esnaf ise palalı Sabri'ye tepki gösterip diğer esnafa haber verdi.
 
"KÜRTLER SABRİ'YE KİNLİYDİ'
 
Olayı anlatan Tarlabaşı'ndaki esnaf, olay yerine giderek palalı saldırgana müdahale edenlerin esnaf olduğunu öne sürerek, bunların palalı Sabri Çelebi'ye Gezi'den dolayı kinli olduklarını ve Kürt olmasına rağmen bunu yapmasını kabul edemediklerini kaydediyor:
 
"Buradaki Kürtler zaten sebep arıyorlardı Sabri'den öç almak için. Bir kadına tokat atması, tutup da bir genci öldüresiye dövmesi makul bir sebep yarattı."
 
'OLAYLAR BÜYÜDÜ KELEŞLER POMPALILAR ÇIKTI'
 
Esnaf, palalı saldırgan Sabri'nin çok kalabalık bir grup tarafından, linç edilircesine dövüldüğünü ve olayın keleş ve pompalı tüfeklerin kavgaya karışmasına varıncaya kadar büyüdüğünü de aktarıyor: "Olay çok büyüdü; keleşler, pompalılar çıktı.. Sabri yalvarıp yakardı, 'yapmayın, bende Kürdüm' falan diye. Ama o öyle deyince 'En çok o yüzden dövüyoruz zaten' dedi esnaf."
Olayın, olay yerine çevik kuvvet polislerinin gelmesinin ardından yatıştığını söyleyen esnaf, Sabri Çelebi'nin mahallede bir lokantası ve bir pansiyonu olduğunu ve olaydan sonra Çelebi'nin günlerce dükkanlarını açamadığını iddia ediyor.
 
Gezi direnişi sırasında eylemcilere palayla saldıran ve hakkında yakalama kararı bulunan Sabri Çelebi, olaydan sonra yurt dışına kaçmış; Türkiye dönüşünde ise gözaltına alınmıştı. Çelebi, iki kez çıkartıldığı adliyede ise iki defasında da serbest bırakılmıştı.