BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Paksüt Kılıçın elini sıkmadı

Yargının zirvesinde hava buz gibi. Devletin zirvesinin katıldığı törene, yargının tepesindeki küslük damgasını vurdu.

Abone ol Yüksek Mahkeme'deki gerginliğin öncü isimleri Başkan Haşim Kılıç ile Başkan Vekili Osman Paksüt tokalaşmadı. Cumhurbaşkanı Gül'ün Anayasa Mahkemesi'ne ilk atadığı isim olan yedek üye Recep Kömürcü dün yemin etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu konukların karşılanması ve uğurlanmasına katılmayan Paksüt, tören sonrasındaki "çay sohbeti" nde de yoktu.


Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın; Başkan Vekili Paksüt ve bazı üyelerden habersiz, "Anayasayı ihlal ediyorsunuz" diyerek, Danıştay'a çıkışından sonra Yüksek Mahkeme'de başlayan kavganın soğukluğu devam ederken dün, Mahkeme'ye yedek üye olarak atanan Recep Kömürcü'nün yemin töreni vardı.

PAKSÜT KILIÇ'IN ELİNİ SIKMADI

Törene Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Meclis Başkanı Köksal Toptan da katıldı. Konukları, sadece Başkan Haşim Kılıç karşıladı. Benzer törenlerde başkanla birlikte konukları karşılayan Başkan Vekili Osman Paksüt yoktu. Paksüt salona da Kılıç'ın elini sıkmadan girdi.



PAKSÜT UZAK DURDU

Tören sonrasında Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Başkan Haşim Kılıç'ın odasında uzun süre sohbet ettiler. Bu sırada Başkan Vekili Paksüt kendi odasında bekledi. Cumhurbaşkanı Gül, tören sonrasında Mahkeme Başkanı Kılıç'ın odasındaki 5'li sohbetten erken ayrıldı.

PAKSÜT UZAK DURDU

Kılıç, Gül'ü uğurlamak için Mahkeme önüne indiğinde Erdoğan, Gerçeker ve Yazıcı yukarıda Mahkeme Başkanı Kılıç'ın odasında "ev sahibini" beklediler. Yine benzer törenlerde başkan vekilleri, bazı konukları mahkeme önünde araçlarından inerken karşılayıp uğurlarken dünkü törende Paksüt bu karşılama ve uğurlamalara da katılmadı.

DANIŞTAY BAŞKANI UZAK DURDU

Tören sonrası "çay sohbeti"nin bir dikkat çeken yönü de Danıştay Başkanı Birden'in bu sohbete katılmamasıydı. Kılıç'ın yargıdaki kavgayı ateşleyen "Anayasayı ihlal ediyorlar" ve Başbakan Erdoğan'ın "İkinci Anayasa Mahkemesi" sözlerinin muhatabı olan Danıştay'ın Başkanı Mustafa Birden, yemin töreni biter bitmez Mahkeme'den ayrıldı.