BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.424,33
HABER /  DÜNYA

Pakistan'da yolcu uçağı düştü! 40 kişiden haber yok

Pakistan televizyonları, Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir uçağın ülkenin kuzeyinde düştüğünü duyurdu.

Abone ol

Pakistan televizyonlarının Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir uçağın ülkenin kuzeyinde kaybolduğunu açıklamasının ardından söz konusu uçağın düştüğü belirtildi.

Pakistan medyası, Hayber-Pahtunhva eyaletine bağlı Chitral kentinden kalkan uçakla önce irtibatın kesildiğini, ardından uçağın düştüğünün belirlendiğini açıkladı. Pakistan'ın kuzey Chitral bölgesindeki havalimanından kalktıktan sonra kule ile irtibatı kesilen yolcu uçağı düştü.

UÇAK DAĞA ÇAKILDI

AFP'nin haberine göre havayolu yetkilileri uçağın 47 yolcusu ile birlikte kaybolduğunu bildirdi. Daha sonra yolcu uçağının bir dağa çakıldığı bilgisi paylaşıldı.

İSLAMABAD'A GİDİYORDU

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait uçak Chitral kentinden İslamabad'a gidiyordu.

POP STAR DÜŞEN UÇAKTA

Reuters haber ajansı, düşen uçakta ülkenin ünlü pop starı Junaid Jamshed'in de bulunduğunu bildiriyor. 80'ler ve 90'larda Vital Signs rock grubunda yer alan Jamshed, peşinden gelen yıllarda kariyerine tek başına devam etmiş ve daha sonra vaiz olmuştu.

Yerel Geo televizyonu, uçağa binen yolcuların listesini yayınladı. Kanalın paylaştığı listede 42 yolcunun ismi bulunuyor. Bu listeye göre, uçakta beş de mürettabat bulunuyordu.

ENKAZ BULUNDU

Kazanın gerçekleştiği yer, başkent İslamabad'a 125 kilometre mesafede. Arama kurtarma ekipleri, uçağın enkazını kazadan dakikalar sonra buldu. Ordu birlikleri ise, bölgeye helikopterle ulaştı.

167 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir Airbus A300 uçağı, 1992 yılında Nepal'in başkenti Katmandu'da düşmüş ve 167 kişi ölmüştü.Son büyük uçak kazası ise altı yıl önce gerçekleşmişti. Karaçi'den İslamabad'a doğru havalanan özel bir havayoluna ait yolcu uçağının düşmesiyle 152 kişi can vermişti.