BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.423,10
HABER /  GÜNCEL

Öztrak: Büyümenin yüzde 40’ı faiz lobisinden

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ilk 3 ayda büyümenin yüzde 40’ını ‘faiz lobisi’ denilen kesimin gerçekleştirdiğini söyledi.<br/>Par...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ilk 3 ayda büyümenin yüzde 40’ını ‘faiz lobisi’ denilen kesimin gerçekleştirdiğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin son 1 haftalık gündemini değerlendiren Faik Öztrak, ekonomik gelişmelere de yer verdi. Musul’da Türk konsolosluğunun basılması, özel harekat timi görevlileri ve konsolosluk çalışanları ile ailelerinin gözaltına alınması sunucunda bir günde Türk Lirasının dolar karşısında yüzde 1.8 değer kaybettiğini, dolar kurunun 2.08 liradan 2.12’nin üzerine çıktığını belirten Faik Öztrak, borsanın bir günde yüzde 3.25 oranında düştüğünü ifade etti.
TUİK verilerine göre 2014 yılının ilk 3 ayında Türkiye ekonomisinin yüzde 4.3 büyüdüğünü belirten Öztrak, “Mevsim etkilerinden arındırılmış veriler de, dünyanın belli başlı kuruluşların tahminlerinin aksine Türkiye ekonomisinde büyümenin hız kazandığını gösterdi. Buraya kadar her şey güzel ve memnuniyet verici. Ancak yüzde 4.3’lük büyümenin 1.7 puanı finans ve sigorta faaliyetleri sektöründen gelmiş. Yani ilk 3 ayda büyümenin yüzde 40’ını ‘faiz lobisi’ denilen kesim gerçekleştirmiş” diye konuştu.
(İHA)