BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,78
HABER /  SAĞLIK

Özkök Paşa'ya sigarayı bıraktıran dua

Sigara içip de bırakmak isteyenlere bir öneri! Dua ile de sigara bırakmak mümkün... Mesela Hilmi Özkök Paşa sigaradan böyle kurtulmuş...

Abone ol

Sigara içiyorsunuz ama bırakamıyor musunuz? 11 ayın sultanı Ramazan ayı, sigarayı bırakmak isteyen tiryakiler için önemli bir fırsat. Eğer tiryakilikten vazgeçmek istiyorsanız bazen bir dua bile yetiyor sigarayı bırakmaya. Mesela Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, sigarayı dua ile bırakanlardan...

Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Mustafa Aydın, ramazanda sigara tüketiminde ciddi bir azalma yaşandığını belirtti ve şunları söyledi:

"İnsanlar kendileri için hep bir şeylerin milat olmasını ister. Bazıları ise Ramazan'ı kendisi için sigarayı bırakma adına milat olarak değerlendirir. Bu nedenle ramazanda sigarayı bırakma oranında yüzde 30'lara kadar çıkabiliyor"

Sigarayla Savaşanlar Vakfı Kurucu Başkanı Ubeyd Korbey de, kesin bir istatistiki veri olmamasına rağmen, ramazanda sigarayı bırakma oranının önemli oranda attığını bildirdi. Ramazanda sigara içmeyeceğim diyenlere sıklıkla rastlandığını aktaran Korbey, "Ramazanda vatandaş zaten akşama kadar sigara içmiyor, iftardan sonrada içmeyerek 30 günü tamamladığı zaman bırakması daha kolay oluyor" dedi.

HİLMİ ÖZKÖK SİGARAYI DUA İLE BIRAKMIŞ

Sigaranın dinen de sakıncalı olduğuna dikkat çeken Ubeyd Korbey, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün sigarayı bırakma anısını ise şöyle anlattı:

"Hilmi Özkök Paşa, 1999'da bize sigarayı bırakma anısını şöyle anlattı: 'Ben sigarayı bırakamıyordum. Birinci Ordu Komutanı iken bir gün sabah saatinde kalktım ve Allah'ım beni bu sigaradan kurtar diye dua ettim. Dualarım kabul edildi ve sigarayı bıraktım.' Demek ki manevi olarak inanmak, karar vermek ve dua ederek de sigara bırakılabilir."