BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  MEDYA

Özkök ile Ersoy Dede arasında 'eşcinsel ilişki' polemiği

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede'nin Mustafa Ceceli'ye yönelik eleştirilere yanıt verdiği dünkü yazısına, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök tepki gösterdi.

Abone ol

Mustafa Ceceli oğlunun velayetini almak için açtığı dava dosyasına eski eşi Sinem Gedik ile şarkıcı İntizar ilişkisini açık şekilde kanıtlayan fotoğraflar, hatta videolar ekledi. Görüntüler, gündeme bomba gibi düştü. Tartışmaya katılan Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Ceceli'nin linç edilmesine tepki gösterdi ve dünkü yazısında neden o delili sunmak zorunda kaldığını yazdı.

Ersoy dünkü yazısında "Elinizi vicdanınıza koyun söyleyin.. Hanginiz oğlunuzun eşcinsel bir evlilik içinde büyümesini, yetişmesini ister?!.. " ifadelerine yer vermişti.

Özkök'ten yanıt: Bak Ersoy, Ceceli meselesi o değil bu
İşte Ersoy'un bu yazısı medyada yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. Günlerdir Ceceli'ye ağır sözlerle yüklenen Özkök, Ersoy'un ona destek çıkmasına tepki gösterdi. "Gel her şeyi açık açık, kelime kelime yazalım..." diyen Özkök, maddeler halinde yanıt verdi.

- BİR: Ayrılmış her anne ve babanın, evladının vesayetini almak için hukuki yollara başvurması normaldir, hakkıdır...
- İKİ: Her iki tarafın da vesayeti almak için öteki tarafın zaaflarını, eksikliklerini gerekçe göstermesi, hatta kendince “ahlaksız” bulması da hakkıdır, normaldir...

Buraya kadar hiç mesele yok... Mesele şu:
- BİR: Önce hepimiz bilelim mi, “ahlaksızlık”, tek taraflı olarak ileri sürülebilecek bir gerekçedir ama çoğu kez herkesçe kabul edilen bir tanım değildir.
- İKİ: Asıl önemli olan şudur. Birinin sizce ahlaksızlığını kanıtlamak için kendiniz daha ahlaksız yöntemlere başvurma hakkına sahip değilsiniz.
- ÜÇ: Bir insanın odasına gizli kamera koymak ahlaksızca bir davranıştır. Bunu delil olarak sunmak ahlaksızca bir şeydir. Mahkemenin kanunsuz yoldan elde edilmiş bir delili dosyaya koyması yanlıştır. Ama asıl en ahlaksızca ve suç olanı ise bunu kamuoyuna yaymak için sızdırmaktır.