BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
ÖZKAN TAŞTAN / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Maliye radar kurdu! Kira alan, araç ve internet satışı yapanlar dikkat Uzun yıllardır teknoloji altyapısına büyük önem verip ciddi yatırımlar yapan ve yapmaya da devam eden Maliye; yararlanılan teknolojiler sayesinde artık "çeşitli kurumlar veya veriler arasındaki uyumsuzlukları" kolayca tespit edebilmektedir.
EYT tamam! Sırada staj mağdurları var... EYT'liler artık gün sayar oldu. Staj mağdurlarının durumu ne olacak derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin staj mağdurlarına müjdeyi verdi...
Okul masrafı yapana vergi avantajı var mı? Okullar açıldı, masraflar başladı... Kitap, defter, servis, yemek, özel okul masrafları vergiden düşülebilir mi? Kimler yararlanabilir, şartları nelerdir? Memur ve çalışanlar bu avantajdan yararlanabilir mi?
Emekliye ve ev hanımına vergi yok! Kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisi istisnasının şartları nelerdir? Geçmişte ödenen emlak vergileri geri alınabilir mi?
Davulcunun aldığı bahşişin vergisi...! Bahşişin vergisi mi olur? Diyenlere cevabı hemen verelim. Evet...! Bahşişin de vergisi var. 
Evini satana kar vergisi! Enflasyon hesabını bilmeyen 500 bin TL vergi ödeyebilir Bu yazıyı sonuna kadar dikkatlice okumanızı, hafızanıza güvenmiyorsanız not almanızı hatta çevrenizdekileri de bilgilendirmek için paylaşmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü; gayrimenkulünüzü sattığınıza pişman olacak kadar "yüksek bir vergi ödemek" zorunda kalabilirsiniz.
Kimler kıdem tazminatı alabilir şartlar neler? Patron işten çıkarmasa bile tazminat alabilirsiniz Kıdem tazminatı alma şartları nelerdir? İşverenin işten çıkarması dışında; işçi, hangi hallerde kıdem tazminatı alınabilir?