BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  MEDYA

Özışık'tan Dündar'a ihanet suçlaması!

Süleyman Özışık, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasını değerlendirdi. Can Dündar'ı vatana ihanet etmekle suçlayan Özışık, durdurulan MİT TIR'ları haberiyle devletin sırlarının ifşa edildiğini savundu.

Abone ol

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, Can Dündar'ın MİT TIR'larıyla ilgili haberle vatana ihanet ettiğini söyledi. Bugüne kadar Can Dündar'ın hem toplum hem de devlet nezdinde onlarca suç işlediğini; ancak kimsenin kendisine dokunmadığını ifade eden Özışık, MİT TIR'larıyla ilgili haberin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Süleyman Özışık, Habertürk'te Gündem Siyaset adlı programda Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Nedim Şener, Ersan Şen ve Cüneyt

Can Dündar, "Gelin Nemrut'u devirelim" diyerek Cumhurbaşkanı'nı hedef göstermiştir, ayaklanma çağrısında bulunmuştur.

Toraman'ın da konuk olarak katıldığı programda Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları tartışıldı. TIR'larıyla ilgili yaşananların devlet içindeki farklı yapıların çatışması olarak değerlendiren Ersan Şen, bazı milletvekillerinin mahkeme salonunu terketmeyerek yargılama sürecini etkilediğini, bu tavırların doğru olmadığını söyledi.

"VATANA İHANET ETMİŞTİR"

Can Dündar'ın MİT TIR'larıyla vatana ihanet ettiğini ileri süren Süleyman Özışık ise devletin gizli sırlarının Cumhuriyet'in o manşetiyle ifşa edildiğini söyledi. İşte Özışık'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Can Dündar hakkında casusluk ve ajanlık iddialarının dışında ben burada bir ihanet görüyorum. İhanetin daniskasını görürüm hem de. Duyum üzerine bunu yapamassınız. Herhangi birisi hakkında bir iddiada bulunursunuz ama devletiniz hakkında uluslararası konjektürde terör örgütüne yardım ve yataklık eden ülke konumuna düşürmeyi sadece bir duyum üzerine yaparsanız orada bır sakatlık var demektir. 

"THE GUARDIAN GERİ ADIM ATTI"

Can Dündar'ın madem yaptığının bire bir aynısını burdan bir süre önce The Guardian yaptı. Devletin, gazeteyi kapatacağını ve gazetecilerin de yargılanacağını söylemesi üzerine gazete yönetimi elindeki CD'lerin tamamını canlı yayında imha ettiler ve devletten özür dilediler. Niye biz devletin gizli sırlarını ifşa ettik ve bunun bir suç olduğunu kabul ediyoruz diyerek geri adım attılar.

"CUMHURBAŞKANI KAFAYA TAKMADI"

Bu mahkame söylendiği gibi Cumhurbaşkanı'nın Can Dündar'a kafa takması üzerine yürüyen bir dava değildir. Can Dündar'ın suçlandığı şey vatana ihanettir. Bunun dışında Can Dündar'ın toplum üzerinde ve devlet nezdinde işlediği suçlar yok mu? Mesala toplumun kanayan bir yarası Cumhuriyet'te manşet olmuştur. Savcı Mehmet Kiraz'ın kafasına silah dayayan teröristleri manşet yapmıştır, terör örgütü DHKP-C'nin reklamını yapmıştır. Buna rağmen kimse kendisine dokunmuş mudur? Böyle bir şey olmamıştır.

"NEMRUT'U DEVİRELİM"

Cumhurbaşkanı'na kendi köşe yazısında dönüp, Ankara'daki patlama sonrası "Gelin Nemrut'u devirelim" diyerek Cumhurbaşkanı'nı hedef göstermiştir, ayaklanma çağrısında bulunmuştur. Bununla ilgili herhangi bir işlem yapılmamış, dokunulmamıştır. Buna benzer onlarca örnek verebilirim, gerek twitter üzerinden gerek gazetesi üzerinden. Bunlar olurkan Cumhurbaşkanı kendisine herhangi bir eleştiride bulunmamış ama ne zaman ki mesele MİT TIR'larının malum görüntüleri ortaya çıkmıştır işte o zaman soruşturma başlamıştır."