BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Özhaseki'ye Kayseri'de coşkulu karşılama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, darbe girişiminin atlatılması sonrası Kayseri'de coşkuyla karşılandı

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Eskiden bir şey olduğu zaman boynunu yıkıp, eve gidip rıza gösteren 'ben ne olacağım' diyenler bitti, o dönemler bitti. Şimdi herkes geleceğine sahip çıkıyor, şimdi herkes devletine, çoluk çocuğunun geleceğine sahip çıkıyor." dedi.

Özhaseki, Kayseri Valiliği girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı sabaha kadar kentte nöbet tutan, millet için demokrasi için canını feda ederek bekleyen insanlara şükranlarını sundu.

Tekrar Ankara'ya dönüş yapması gerektiğini belirten Özhaseki, dün gece devletin yaklaşık 3 yıldır mücadele ettiği yapının kendi içerisinde örgütlenmesi ile alçakça, haince bir planıyla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Yaşanılanların unutulmayacağını vurgulayan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihi bir gündü. Önce Cenabı Allah'a şükrediyorum, sonra da milletimize teşekkür ediyorum. Bütün bu oyunları bozdular. Türkiye'nin 81 vilayetinde bütün bir millet ayağa kalktı, silahlara karşı dimdik durdu. Canını verebilmek için adeta göğsünü siper etti. Kim ne yaparsa yapsın, isterlerse ateş etsinler, isterlerse ölelim ama bu darbe girişimine karşı ayakta duralım diye iradelerini dimdik tuttular. Bu millete teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bir taraftan da 81 vilayetimizdeki valilerimize, emniyet müdürlerimize teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ordu içerisindeki bu kalkışmaya baş tutan hainlere karşı kurum içerisinde dimdik duran komutanlarımıza teşekkür ediyorum." 

"Türkiye geleceğine sahip çıkıyor"

Özhaseki, Türkiye'nin geri kalmış bir 3. dünya ülkesi olmadığını, demokrasiyi hazmetmiş, özümsemiş, Cumhuriyetin değerlerine bağlı, ileriye doğru gözünü dikmiş, gelmiş olduğu noktadaki değerleri de özümsemiş insanlardan oluşan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Geçmiş dönemde yaşanan darbeleri anımsatan Özhaseki, "Eskiden bir şey olduğu zaman boynunu yıkıp, eve gidip rıza gösteren 'ben ne olacağım' diyenler bitti, o dönemler bitti. Şimdi herkes geleceğine sahip çıkıyor, şimdi herkes devletine, çoluk çocuğunun geleceğine sahip çıkıyor. Çok şükür atlatıldı, ufak tefek sıkıntılar sürse de onlar da geçecektir. Bundan yana hiçbir endişemiz yok." diye konuştu.

Bu darbe girişiminin 30 Ağustos öncesine denk gelmesinin çok da tesadüf bir olay olmadığına dikkati çeken Özhaseki, şu değerlendirmede bulundu:

"Bildiğimiz malum örgüt, senelerce herkesten destek alarak buralara geldi. Bu milletin menfaatine gibi davranan tavırlarından dolayı herkes bunlara destek olmuştu. 17-25 Aralık bir kırılma noktasıydı. O günden sonra süren mücadelede bunların beli kırıldı adeta. Kendi kendilerine 30 Ağustos tarihinde başlarına bir iş geleceklerini biliyorlardı. O gün diskalifiye edilme ihtimallerine karşı bugün bir iş daha yapalım, bir girişimde daha bulunalım, son şansımızı deneyelim diye çırpındılar. Doğuda PKK'nın nasıl beli kırıldı, son olarak ses getirecek bireysel terör örgütleriyle, faaliyetleriyle iş yapmaya çalışıyorsa bu örgüt de paralel yapı da son olarak ordudaki etkinliğimizi tutabilir miyiz, acaba buradan bir iş daha çıkarabilir miyiz diye bir darbe girişiminde daha bulundu. Hamdolsun bu da başarılı olamadı."

Kayserililere çağrıda bulundu

Bakan Özhaseki, hala bu örgüte sıcak bakan, masum bulan Kayserili vatandaşlara seslenerek, şöyle devam etti:

"17-25 Aralık'tan sonra olup biteni anlama noktasında hala bu örgüte ve elemanlarına sıcak bakarak 'Ne yapıldığı var ki canım bu örgüt işte hırsızlıkları yakalıyordu, mani oldular, tertemiz adamlardı' diyerek para vermek isteyen, maddi destekte bulunan sanayicilere sesleniyorum. Fikri olarak bunlara destek vermeye çalışan esnafa sesleniyorum. Sosyal medyada hala tweet atarak başka türlü hesaplar üzerinden güya hükümet eleştirisi gibi bu örgütün her türlü propagandasını yapanlara sesleniyorum. Ne olur artık gözünüzü açın. Bu örgüt milli değil, içerisindeki kandırılmış insanlar milli, bizim çocuklarımız. Ama bu örgütün elemanları ve idarecileri milli değil, iyi niyetli değil. Bunların amacı Türk devletini yüceltmek değil, Türk milletine hizmet etmek değil, bu ihanet örgütü resmen."

Bu yapının yurt dışında Türkiye'nin aleyhine çalışan en önemli ihanet örgütü olduğunu vurgulayan Özhaseki, yurt içinde de öyle olduğunun dün yaşanılanlarla bir kere daha anlaşıldığını belirtti.

Bu örgütün temizlenmesi konusunda sert tedbirlerin de artık alınacağına inandığını aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

"Eğer halen benim Kayserili hemşehrilerimden bir grup çıkıp da bu insanlara karşı sempatik bakıyorsa artık akıllarından şüphe ederim. Kayseri zekasından şüphe ederim. Bu kadar deli, ahmak var mıymış diye de gözlerine bakarım. O yüzden belki de hayırlı bir iş olmuştur dün. Elbette şehitlerimiz var, içimiz yanar. Elbette bu yaşanılanlara hepimiz üzülürüz, günlerce belki uykuyu yitiririz ama bir hayırlı tarafı da vardır bu işin diye bakalım. Bu işte artık sona geldi ve temizlenmesi noktasında en sert tedbirler de bundan sonra inşallah alınır. Bunun hesabını verecekler. Sokağı kirletmenin, ağacı kırmanın, çiçeği koparmanın bir cezası var. Elbette bunun da  bir cezası olacak, bunun cezası da verilir, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bu işe birazcık da olsa sıcak bakmaya çalışan Kayserili hemşehrilerimiz varsa 21 yıl belediye başkanlığı yapmış bir kardeşleri olarak sesleniyorum. Lütfen bildikleri bir gerçek varsa devletin kolluk güçlerine itiraf etsinler."