BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Özgür Özel'den Bahçeli ve Vural'a bomba 'hayır' cevabı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "CHP'de HDP özentili milletvekilleri var" diyen Bahçeli ve "Bu çağrı HDP'nin çağrısıydı" diyen Oktay Vural'a çok sert yanıt verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

CHP’nin son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin TBMM komisyonu kurulması teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi üzerine yankılar sürüyor.

Oylama sırasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın arkasını dönerek çekimser kalan vekillere ellerini kaldırmaları yönünde işaret yapması dikkkat çekti.

CHP'den MHP'ye yönelik tepkilere bir cevap veren Bahçeli, CHP milletvekilleri HDP özentilidir" dedi, ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural "Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıran asıl parti HDP'dir" açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bahçeli ve Vural'ı çok sert sözlele eleştirdi. Özel, MHP'nin yarısı el kaldırdı yarısı kaldırmadı, bu durumda MHP'nin yarısı AKP, diğer yarısı da CHP özentili mi oluyor" dedi.

MHP'nin vaatleri birlikte hayata geçirmeye, Başbakanlık teklifimize ve dün terör araştırması için "hayır" dediğini vurgulayan Özel, sanırım "hayır"lar bitince AKP'ye evet diyecekler" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, internethaber'den Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ARADA DAĞLAR KADAR FARK VAR

HDP'nin çağrısı genel görüşmeydi, biz genel görüşmeye değil, Meclis'in bir komisyon kurarak bütün Türkiye'de araştırma yapmasını istedik, arada dağlar kadar fark var. Ama esas olarak sorgulanması gereken şudur; CHP "Meclis terörü araştırsın" dedi.

YARISI EL KALDIRMADI

AKP araştırmasın dedi, AKP'nin oyu tek başına yetmiyordu, MHP grubunun yarısı araştırmasın dedi, yarısı da asık suratla el kaldırmadı, koltuk değneği olma işinden rahatsız oldukları için.

MHP YENİÇERİ ORDUSU GİBİ

Esas Oktay Vural, CHP'yi sorgulamak yerine Yeniçeri ordusu gibi ne yaptığı belli olmayan, yarısı başka karar veren kendi grubuna baksın. MHP dediğin Yeniçeri ordusu gibi, akşam yatarken başka karardalar, sabah kalkınca başka karar veriyorlar.

SANIRIM AKP'YE EVET DİYECEKLER

Milletvekilleri gündüz başka bir şey yapacaklarını söylüyorlar, onu savunuyorlar, ertesi gün 180 derece ters dönüp onu savunuyorlar. Fevkalade kontrol edilmesi güç bir hale geldi MHP. Tabanda genel merkezin ladığı karar tartışılıyor, ayrıca kendi grupları da artık ortadan ikiye bölünmüş durumda, yarısı başka davranıyor, yarısı başka davranıyor.

Dün CHP milletvekilleri hep birlikte "terör Meclis'te araştırılsın" dedi. MHP'nin "hayır" oyu kullandığı tasarı, PKK terörünün araştırılmasının durdurulmasına yönelik. MHP'ye şaşırıyoruz, her gün başka bir şeye hayır diyorlar. Önce, bizimle bir birlikte vaatleri hayata geçirecekleri koalisyona hayır dediler, sonra "Başbakan ol" dedik ona hayır dediler, en son terörü birlikte araştırıp durduralım dedik "hayır" dediler. Herhalde "hayır"ları bitince AKP'ye evet diyecekler.

AKP'LİLER UYARINCA OKTAY VURAL ARKASINA DÖNDÜ İŞARET ETTİ

Bahçeli'nin sözü de, Oktay Vural'ın sözü de kendi gruplarındaki kaosu görmezden gelip dikkati başka yöne çekmek istiyorlar. CHP grubu yemin töreninden itibaren yapılan tüm oturumlara tam kadro katıldı ve hep birlikte hareket etti.

Oysa dün MHP grubundan önce dört milletvekili el kaldırdı, AKP'liler gözümüzün önünde "ne yapıyorsunuz" diye uyarınca MHP'nin Grup Başkanvekili arkaya döndü işaret etti, yarısı el kaldırdı, diğer yarısı öylece duruyordu.

MHP'NİN YARISI AKP, YARISI CHP ÖZENTİSİ Mİ?

Sayın Bahçeli ve Sayın Vural CHP grubuna bakmak yerine kendi gruplarına baksınlar, Oy veren yarısı AKP özentisi, oy vermeyen yarısı da CHP özentisi mi o zaman.

GRUPLARINI KARPUZ GİBİ İKİYE BÖLDÜLER

Bir özenti varsa en büyük sıkıntı MHP grubunun son dönemde hem baırıp çağıran, sonunda da AKP gibi davranan AKP özntisi yöneticilerindedir. Gruplarını da dünkü tavırlarıyla karpuz gibi ortadan ikiye böldüler.

Ayrıca bir yazılı açıklama yapan Özel'in açıklaması şöyle:

“TÜRKİYE’DE HEP GARİBAN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR”

TBMM’de tırmanan terör olaylarının araştırılması için bir önerge veren ve Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıran Cumhuriyet Halk Partisi’nin Grup Başkanvekili Özgür Özel gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, “Türkiye’de yeniden kan dökülmesine sebebiyet veriyorlar. Son dönemlerde Türkiye’de yine gençler ölüyor, polisler ölüyor, askerler ölüyor ama herkes şunu bilsin ki Türkiye’de garibanlar ölüyor, gencecik insanlar ölüyor. Polisin annesi de, üniversiteli gencin annesi de, askerin annesi de gözü yaşlı kalıyor. Polisin, askerin, gençlerin anaları ağlıyor, gerisi yalan ağlıyor.” dedi.

“ÇÖZÜM YERİ TBMM OLMALI İDİ”

Meclis’te terör olaylarının araştırılması için CHP’nin verdiği önergenin reddedildiğini de söyleyen Özgür Özel; “Türkiye’nin terör meselesini partiler üstü bir yaklaşımla ele alması gerekiyordu ve bu yüzden CHP olarak, Meclis'i çarşamba günü olağanüstü toplantıya çağırdık. Suruç’a giden 15 milletvekilimiz bir rapor hazırladılar ve raporlarını Genel Başkanımıza sundular. Bu raporu TBMM’de bulunan 550 milletvekiline de dağıttık. Bu raporda milletvekillerimiz bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını öneriyorlardı. Biz de, partimizin grup başkanvekilleri olarak bu rapor doğrultusunda bir önerge verdik ve Meclis'te bir araştırma komisyonu kurularak tırmanan terör olaylarını dört partiyle birlikte Meclis'te ele almasını istedik.” dedi.

“ÖNERGEMİZ AKP VE MHP’NİN OYLARI İLE REDDEDİLDİ”

“7 Haziran’da bir seçim yapıldı ve halk iradesi ortaya çıktı. Bazı hususların artık laftan öteye gitmesi gerekiyordu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak devamlı Türkiye’nin önemli toplumsal meselelerinin çözüm zeminin TBMM olduğunu söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz. Bizler yeni oluşan bu Meclis’i ve bu Meclis’in çalışmasını son derece önemsiyoruz. Bu nedenle böylesine önemli bir meselenin çözüm adresi de TBMM olmalı idi. Ancak önergemiz AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.” dedi

“MHP’NİN TAVRI DÜŞÜNÜDÜRÜCÜDÜR”

“7 Haziran günü halkın verdiği oylarla seçilen milletvekilleri, yaşanan terör olayları karşısında ne diyecek, nasıl bir davranış sergileyecek diye herkes bizi izlerken, dün Meclis’ten bir karar çıktı ve terörün araştırılması yönündeki talebimiz reddedildi. Dün CHP sözcüleri net ve ağız dolusu bir şekilde IŞİD, PKK ve diğer tüm terör örgütlerini de, katliamları da kınadıklarını söyleyerek CHP’nin tavrını net olarak ortaya koydular. Terör karşısında Meclis’te bulunan bütün partiler dün birlik olmayacaktı da ne zaman olacaktı? Dün terörü her birlikte, ortak bir tavırla kınamayacaktık da ne zaman kınayacaktık? Ayrıca, Komisyon kurulması yönündeki önergemize dün “Hayır” oyu veren AKP’nin tutumu kadar, yarısı “evet” yarısı “hayır” oyu veren MHP’nin tavrı da son derece düşündürücüdür. Dün Meclis’te MHP’li milletvekillerinin yarısı hayır oyu verirken, bir diğer yarısı ise önergemize evet oyu vermiştir. Peki, bu durumda AKP’ye koltuk değneği olup önergemize “hayır” diyen MHP’lilerin mi yoksa vicdanı ile karar vererek önergemize “evet” diyen MHP’lilerin mi tutumu doğrudur? Şimdi halkımız MHP’den bu sorunun cevabını beklemektedir.” dedi.

CHP BÜYÜK BİR SORUMLULUKLA HAREKET EDİYOR

“Bizler terör karşısında, Meclis'te bulunan bütün partilerin birlik olmasını beklerken tam tersi bir durumla karşılaştık. Türkiye’deki terör sorunu ve güvenlik durumunun araştırılması için komisyon kurulması yönündeki talebimiz reddedildi. Eğer reddedilmeseydi Türkiye’nin her yerine bir TBMM heyeti gidecek ve terör olaylarını yerinde inceleyecekti. Dün Meclis’te AKP ile MHP önergemizi reddetti ve bir Komisyon kurulmadı ama biz CHP olarak kendi komisyonumuzu derhal oluşturduk ve heyetimiz ilk olarak Diyarbakır’da incelemelerde bulunacak. Bilinmelidir ki CHP ilk günden beri büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir ve bu ülke sahipsiz değildir.” dedi.
Önergenin reddedilmesinin ardından Meclis 1 Ekim 2015 Perşembe günü toplanmak üzere kapandı.