BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Özgecan'ın katilinin cenazesi gömüldü mü ne oldu?

Özgecan Aslan'ın katilinin cenazesi ortada kaldı. Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in cenazesi için mezar bulanamadı. Kimse cenazeyi kabul etmiyor. Cenaze 4 gündür hastane morgunda duruyor.

Abone ol

ADANA F Tipi Yüksek Güvenlikli cezaevinde öldürülen Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in kelimenin tam manasıyla 'yatacak yeri yok'. Belediyeler kimsesizler mezarlığı için bile defin yeri vermiyor. 

Suphi Altındöken'in cenazesi için Mersin Tarsus Belediyesi'ne bugün bir kez daha müracaatta bulunuldu. Belediyeden yanıt beklenirken izin verilmediği taktirde konu yargıya taşınacak.

Suphi Altındöken'in cenazesi 4 gündür gömülemiyor. Tarsus Belediyesi daha önce define izin vermemişti. Bu kez avukatlar başvuru yaptı. Yine red yanıtı gelirse avukatlar konuyu Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyacak.

ANNE NACİYE TAN'IN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Bütün bu yaşananlar arasında çileyi çeken eşinden ayrı yaşayan anne Naciye Tan oldu. Adana'da morg kapılarında dört gündür sürünen anne arabada yatıp kalkıyor. 4 gündür oğlunu gömemeyen Naciye Tan'ın iyice psikolojinin bozulduğu öğrenildi.

Depresyona giren annenin "Vicdanların rahatlaması için meydanlarda kendimi mi yakayım" dediği öğrenildi.

Anne Naciye Tan iki gün önce de morg kapısında feryat etmiş ve 'Ben anneyim. Öldü daha ne olsun. Çöpe mi atayım' diyerek sinir krizleri geçirmişti.

CENAZE ORTADA KALDI

Suphi Altındöken'in cenazesi daha önce Mersin Tarsus'a götürülmüş ancak belediye define izin vermeyince yeniden Adana'ya getirilmişti. Adana devlet hastanesi morgunda bekleyen Suphi Altındöken'in cenazesinin anneannenin köyünde gömülmesi gündeme gelmişti. Anne Naciye Tan da bu konuda ısrarlı olmuştu.

KADAVRA YAPSINLAR YANITI

Savcı devreye girip dün köy muhtarı ile görüşmüştü. Ancak köy muhtarından gelen yanıt 'Biz bu cenazeyi kabul etmeyin kadavra yapsınlar' oldu. Köy muhtarı Suphi Altındöken'in cenazesi kendilerinden habersiz gömülür diye mezarlığın kapısını da kilitledi.

SUPHİ ALTINDÖKEN'İN CENAZESİ ŞU AN NEREDE SON DURUM NE?

Suphi Altındöken'in kimsenin kabul etmediği cenazesi Adana Devlet hastanesi morgunda bekliyor. Dün yapılan girişimlerden de bir sonuç alınamadı ve Suphi Altındöken için bir mezarlık bulunamadı. Bugün aile avukatları Tarsus Belediyesi'ne bir kez daha müracaat etti. Tarsus belediyesi de Mersin Belediyesi'ne topu attı. Mersin Belediyesi izin verdiği taktirde Suphi Altındöken'in cenazesi Tarsus'ta gömülecek.

SUPHİ ALTINDÖKEN BİR EĞLENCE YERİ RÜŞVETİ İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Suphi Altındöken'in öldürülmesi olayının tüm ayrıntıları da ortaya çıktı. Katil zanlısı Gültekin A.’nın olayda kullandığı silahı, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.’nün yardımıyla, kendisiyle aynı odada kalan hükümlü Hüsamettin B.’nin eşi olan Gamze B. aracılığıyla temin ettiği ortaya çıktı.

Gültekin A.’nın, aynı odada kaldığı Hüsamettin B.’nin eşi ile silahı vücuduna saklayarak getirmesi noktasında anlaşmaya vardığı, bu şekilde getirilen silahın da İnfaz Koruma Memuru Hacı Ahmet Ö.’nün yardımlarıyla cezaevine getirildiği tespit edildi.

4 DAKİKA SONRA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Olay günü ise; Gültekin A. ile yaklaşık 4 aydır aynı koğuşta kaldığı FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklu bulunan Ferhat Y.’nin, programlı olarak yapılan spor faaliyetine götürülürken, Ferhat Y.’nin önden giderek bir infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada Gültekin A.'nın, aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in odasına gittiği, mazgaldan bir evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapının yanına gelen Ahmet Suphi Altındöken'i ve ardından da babası Necmettin Altındöken'i silahla vurduğu belirlendi. Gültekin A.’nın infaz koruma memurları tarafından olaydan yaklaşık 4 dakika sonra etkisiz hale getirilerek, elindeki silaha el konulduğu öğrenildi.

OLAYDAN 2 GÜN ÖNCE ÜCRETSİZ İZNE AYRILMIŞ
Silahın cezaevine sokulmasına yardım ettiği tespit edilen İnfaz Koruma Memuru Hacı Ahmet Ö.’nün, olaydan 2 gün önce, 9 Nisan'da 6 ay ücretsiz izne ayrıldığı belirlendi. Gözaltına alınan ve hemen görevden uzaklaştırılan Hacı Ahmet Ö.’nün, katil zanlısı Gültekin A.’nın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana'da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı saptandı. Yine Gültekin A.’nın, Tokat'tan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.’nün işlettiği mekan için kadın temin ettiği, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin A.’ya teslim edilmesini sağladığı tespit edildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Katil zanlısı Gültekin A. ile ona yardım ettiği belirlenen cezaevinde hükümlü Ahmet Tekin B., Hüsamettin B., tutuklu Ferhat Y., İnfaz ve Koruma Memuru Hacı Ahmet Ö. ile silah temin ettiği belirlenen Hüsamettin B.’nin eşi Gamze B. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildiler.