BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Özgecan protestosunda sinir krizi geçirdi

Başkent’te, Mersin’de yaşanan Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek isteyen bir kadın, elindeki bıçakla kendisine zarar vermeye çalıştı.

Abone ol

Sinir krizi geçiren kadın, polis ekiplerince ikna edilmeye çalışıldı. Gökçe’nin polis ekiplerine, “Ananın, babanın bir kuzusu öldü, bir çocuk öldü, genç bir bayan öldü. O çocuğa tecavüz edildi. Benim de kızım var” şeklindeki feryadı tüyleri diken diken etti.

Olay, 00.30 sıralarında Ulus Zafer Anıtı’nda meydana geldi. Sibel Gökçe isimli bir kadın, Mersin’de yaşanan Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek için Ulus Meydan’ında bulunan asker heykele çıktı. Sinir krizi geçiren kadın, elindeki bıçakla kendisine zarar vermeye çalıştı.

"İDAM CEZASINI GERİ GETİR"
Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kendine zarar vermeye çalışan Gökçe’yi ikna etmeye çalıştı. Gökçe’nin dalgın bir anını yakalayan polis ekipleri, elindeki bıçağı almayı başardı. Daha sonra, polis ekipleri sinir krizi geçiren Gökçe’yi, olay yerine gelen ambulansa bindirmek istedi. Ancak bir türlü ikna olmayan kadın, önce kendisine daha sonra da polis ve sağlık ekiplerine vurmaya çalıştı. Özgecan Aslan cinayetinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a “idam cezasını geri getir” çağrısında bulundu