BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.412,65
HABER /  GÜNCEL

Özer Hurmacı'nın hayran olduğu futbolcu

Fenerbahçe taraftarının çok şey beklediği yıldız futbolcu Nedim Şener merak edilenleri anlattı.

Abone ol

Fenerbahçeli futbolcu Özer Hurmacı, teknik direktör Aykut Kocaman'ın futbol yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, ''Bana yolun kapısını açan Aykut Hocadır'' dedi.

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan ''1'e 1'' programının konuğu olan Özer, futbol kariyerini ve sarı-lacivertli kulübe gelene kadarki süreçte yaşadıklarını anlattı.

Ankaraspor formasıyla Süper Lig'de ilk kez yer aldığı 2006-2007 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman'ın kendisine çok şans verdiğini anlatan Özer, bir sonraki sezon 8. haftadan sonra Kocaman takımdan ayrıldığında kendisiyle birlikte genç futbolcuların büyük bir sıkıntı yaşadığını kaydederek, ''Bir kaçımız öksüz kaldık, bir kaçımız başka takımlara gitti'' dedi.

Başkent ekibinde Aykut Kocaman'ın yönetimindeyken takımda genç futbolcularla tecrübeliler arasında bir fark olmadığını, herkesin aynı değerde olduğunu anlatan sarı-lacivertli futbolcu, özetle şöyle konuştu:

''O ayrıldıktan sonra çok büyük sıkıntılar yaşadık. Sezon bitiminden sonra tekrar Aykut hoca geldi. Onun anlaştığını duyunca herkes daha çok kenetlendi. Ankaraspor adına güzel bir çıkış yakalamıştık çok da iyi bir takım olmuştuk. Çok büyük katkısı oldu. Diğer hocaların antrenmanda bile vermediği şansı o bize maçlarda verdi. O dönemde bana ve bize yolun kapısını açan, her şeyi açan her zaman Aykut hocadır. Büyük bir şanstı benim için. Tekrar Fenerbahçe'de de onunla birlikte çalışma şansı elde ettim. İnşallah burada da onunla birlikte başarılı oluruz.''

''TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TAKIMI FENERBAHÇE...''

Ligde Ankaraspor'da geçen 2008-2009 sezonunun ardından bir karar vererek Fenerbahçe'yi tercih ettiğini anlatan Özer, ''Dayım Lemi Çelik'e 'Türkiye'nin en büyük takımı Fenerbahçe, en güzel stat orada, saha orada, en iyi taraftar onlarda, ben Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum' demiştim. Aykut hoca da sportif direktör olarak Fenerbahçe'ye geldi. Benim için en büyük önem taşıyan şey oydu. Şahsım adına fazla bir seçeneğim kalmadı. Zaten burayı istiyordum, Aykut hoca da buraya gelince burası oldu'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de yer aldığı 1,5 yıllık dönemin 9 ayının sakatlıklarla geçtiğini ifade eden Özer, ''Kalan sürede oynadığım maçlardan her biri benim açımdan güzeldi. Süper Lig'de oynadığımız çoğu maçı zaten kazandık. Fenerbahçe forması altında oynadığım her maç önemlidir, unutulmaz maçlardır'' dedi.

ZİDANE HAYRANLIĞI

Almanya'daki yetişme döneminde eski ünlü futbolcu Zinedine Zidane hayranlığının üst seviyelerde olduğunu anlatan Özer, o dönem forma giydiği takımdaki antrenörünün bu konuda kendisini uyardığını belirtti.

Sarı-lacivertli futbolcu, ''Zidane hayranlığım bir ara o kadar çok ön plana çıktı ki, maça çıkıyordum kendimde Zidane'ı görüyordum. Hocam bana 'Sen kendin olursan çok büyük futbolcu olursun, Zidane gibi oynamaya çalışırsan senden hiçbir şey olmaz' dedi. Zidane'ın hareketlerini o kadar çok yapmaya çalışıyordum ki artık kendimden çıkmıştım. Hep onun gibi olmaya çalışan bir Özer vardı. Tabi küçüktük, O'nu, Ronaldo'yu çok örnek alıyorduk. Bazen antrenmanlarda sadece sol ayağımla oynuyordum, Edgar Davids gibi oynayacağım diye. Şimdi gülsem de bunlar da futbolumun gelişimine çok katkı sağladı'' ifadelerini kullandı.