BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Özel okul teşvik başvuru ekranı 2015 MEB ookgm'de

Özel okul teşvik başvuruları bugün başladı. Özel okul teşvik başvuruları 2015 başvuru ekranı ookgm.meb.gov.tr'de. Teşvik başvuru formu örneği haberimizde.

Abone ol

Özel okul teşvik başvuruları bugün başladı.

Özel okul teşvik başvuruları 2015 için gerekli olan Özel Okul Teşvik Başvuru Formu örneği ve Özel Okul Teşvik Başvuru ekranı bilgileri haberimizde.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU SONUÇLARI 2015 MEB SORGU EKRANI 

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Teşvik alan 230 bin öğrencinin ismi açıklandı. Özel okul teşvikleri içni başvuru süreci ise yarın başlıyor. Tercih listesine en fazla 15 okul yazılacak. Yerleştirme sonuçları ise 11 Eylül’de açıklanacak. Teşvikten yararlanmak için 600 bin öğrenci başvurmuştu.

Özel okul teşvik başvuru sonuçları 2015 ve özel okul teşvik başvuru puanları MEB'in Eğitim ve Öğretim Desteği sayfası ookgm.meb.gov.tr'de.  

Veliler önce ookgm.meb.gov.tr'nin aşağıda görünen sayfasından "Eğitim Desteği Tercih Hakkı Sorgulama" linkine tıklayarak öğrencinin teşvik hakkı kazanıp kazanmadığını sorgulayacak. Teşvik sonuçlarına göre, devlet teşviği almaya hak kazanan öğrenciler için yarından sonra "Eğitim ve Öğretim Desteği Teşvik Tercih İşlemleri" butonundan tercih başvuruları işleme açılacak. 
Devlet teşviği alan özel okulların listesi ve puanları da ookgm.meb.gov.tr'den ilan edildi.

ekran-resmi-2015-09-03-12.10.59.png

ÖZEL OKUL TEŞVİĞİ İŞLEM ŞEMASI

özel okul teşvik başvuruları işlem tablosu.jpg


ÖZEL OKUL TEŞVİK KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015'de ilan edilecek. Yerleştirme sonucuna göre, öğrencilerin 14-21 Eylül 2015'de nakil ve kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50'sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40'ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK PRİMLERİ NE KADAR?

Geçtiğimiz yıllarda başlayan özel okullara teşvik yardımı projesi kapsamında bu yılda başvurular rekor düzeye ulaştı. Bu yıl en büyük ilgi ise lise öğrencileri tarafından geldi. Teşvik almaya hak kazanan öğrenciler 3 Eylül’de ilan edilecek. Bu öğrencilerin tercih işlemleri ise 4-10 Eylül'de alınacak.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURUNU REKOR KIRDI

Milli Eğitim Bakanlığı 230 bin öğrenciye verilecek teşvik primi için 600 binden fazla kişinin müracaat ettiğini açıkladı.

Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50'sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40'ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİĞİ KAÇ KİŞİYE VERİLECEK?

Okul öncesinde 20 bin, ilkokulda 50 bin, ortaokulda 50 bin, ortaöğretim/temel lisede 110 bin olmak üzere 230 bin öğrenciye verilecek. Kaydolunan özel okula okul öncesi için 2 bin 680 TL, ilkokul için 3 bin 220 TL, ortaokul için 3 bin 750 TL, ortaöğretim için 3 bin 750 TL, temel lise için ise 3 bin 220 TL ödenecek.