BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Özel okul destek sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okula devam edecek öğrenciler için verilen eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıranlara yönelik tanıdığı ikinci başvuruların yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

Özel okul teşvikine başvuran öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihleriyle www.meb.gov.tr internet adresinden yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için başvuru ve onay işlemleri 29 Ağustos'ta tamamlandı. 1 Eylül'de eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan özel okullar ve öğrenciler MEB'in resmi internet sitesinde ilan edildi.

Ancak eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıran öğrencilerin isteği üzerine ikinci başvuru ve yerleştirme takvimi hazırlandı.

İkinci başvuru ve yerleştirme takvimine göre, 18 Eylül'e kadar öğrenciler e-okul üzerinden başvuru yaptı. 20-23 Eylül'de destekten yararlanan öğrencilerin tercihleri alındı. Bugün ise yerleştirme sonuçları ilan edildi. Adaylar, sonuçlara Bakanlığın basvurular.meb.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve doğum tarihi ile ulaşabilecek.

KESİN KAYITLAR 30 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Yerleştirme sonuçlarının ilanı ile birlikte kesin kayıtlar 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek.