BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  GÜNCEL

Özel hastane ücretleri zamlandı

Vakıf üniversiteleri dahil, özel sağlık kuruluşlarının, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenen bedele ek olarak alabilecekleri ilave ücretin oranı, yüzde 30'dan yüzde 70'e çıkarıldı.

Abone ol

Kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları dışındaki vakıf üniversiteleri dahil sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedeline ek olarak alınabilecek ilave ücretin belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları dışındaki vakıf üniversiteleri dahil Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen; hizmet kalite standardı, hasta hakları, hasta ve çalışan güvenliği, hastane hizmet dilim endeksi, hastane kapasitesi, çalışan hakları ve hukuki sorumluluklar gibi ölçütlere göre sınıflandırılan sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin en fazla yüzde 70'ine kadar ilave ücret alabilecek.

Alınabilecek ilave ücret oranını yüzde 30 olarak belirleyen düzenlemeyi yürürlükten kaldıran Bakanlar Kurulu kararı, 1 Ocak 2010'da yürürlüğe girecek.