BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.425,46
HABER /  GÜNCEL

Özel Harekat Timleri bekletiliyor!

Cizre'de eller bir kez daha tetikte. Özel Harekat Timleri, özellikle Hüda-Par üyelerine ait evlerin bulunduğu mahallede nöbet tutuyor.

Abone ol
ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde 6 kişinin öldüğü olaylar sırasında PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyelerinin mahallelerde kazadığı hendekler dururken, bazı sokaklara Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamalarının asıldığı görüldü. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hendeklerin en kısa sürede kapatılacağını söyledi.
 
Cizre’de 26 Aralık’tan bu yana çıkan ve 6 kişinin öldüğü olayların ardından ilçede durum sakinleşti. YDG-H üyelerinin ilçenin Nur, Sur, Cudi ile Yafes Mahallesi’ne güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için kazdığı hendekler dururken, bazı sokaklara da Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamalarının asıldığı görüldü. 

cizre.20150122195337.jpg 
 
Bazı hendeklerin başında ise kapatma çalışmalarına başlanması için iş makinalarının bekletildiği görüldü. DBP ve HDP’li yetkililer, iş makinalarının hendekleri kapatmak için bekletildiğini, polisin tekrar mahallelere girmesiyle yeni provokasyonların görülebileceği olasılığı üzerine beklediğini söyledi.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ BEKLİYOR
 
Kapatılan sokaklara araçlar giremezken, seyyar satıcıların, kazılan hendekleri aşmada zorlandıkları görüldü. Polislerin özellikle Hüda-Par üyelerine ait evlerin bulunduğu Nur Mahallesi’nde ise özel harekat timleri zırhlı araçlarla sürekli nöbet tutuyor.

 cizre-sokak.jpg
 
Cizre’de son olarak başından vuralarak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan için taziyeye, Diyarbakır, Batman, Siirt, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe, İdil, Şırnak ve Silopi’den kendilerine ’Barış Annesi’ adını veren kadınlar katıldı. Yafes Mahallesi’ndeki taziye çadırını ziyaret eden kadınlar, Kazanhan ailesine başsağılğı dileyerek dualar okudu. 
 
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hendeklerin toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, hendeklerin kapatılması için iş makinalarının hazır bekletildiğini ve en kısa sürede kapatılacağını söyledi.