BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  EKONOMİ

Özdilek'ten o takvim için özür mesajı

Türkiye'nin dünyaca ünlü tekstil markası Özdilek, 2015 yılı takviminde yer alan bir resim için müşterilerinden özür diledi.

Abone ol
Türkiye'nin en büyük ev tekstil ürünleri satan alışveriş mağazası Özdilek, 2015 takviminde yer alan çarşaf giyen kadınlar için özür diledi. 
 
Bursalı ünlü ev tesktil markası Özdilek tarafından hazırlanan 2015 yılı takvimindeki resimde çarşaf giyen kadınlara ilişkin hakaret edildiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ
 
Çok sayıda kullanıcı Özdilek'in inançları gereği çarşaf giyen kadınlara karşı nefret suçu işlediğine dikkat çekti. Takvimdeki resmin Eskişehir'de bir ortaokul 1. sınıf öğrencisi tarafından çizildiği öğrenildi. Twitter üzerinden hızla yayılan takvimin resminde bulunan detaylar, çocuklara yönelik olumsuz algı yönetimi içeriyor.
 
ÖZÜR DİLEDİ
 
"Müşteri varsa biz varız" ilkesi ile hareket ettiğini söyleyen Özdilek, resmi Twitter hesabından skandal takvim için özür içeren bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Özdilek olarak inançlara ve geleneklere saygı en önemli değerimizdir. Konunun bu şekilde değerlendirilmesini temenni eder, iyi niyetimize rağmen hiçbir art niyetimiz olmaksızın herhangi bir kırgınlığa vesile olmuş isek özür dileriz" denildi.

ozdilek-takvim.jpg