BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Özdil'den Diyanet'e zehir zemberek sorular!

Yılmaz Özdil'den hem kızdıracak hem çok konuşulacak bir yazı! Diyanet Başkanı'na öyle sorular sordu ki!

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugün Diyanet'i taşıdı köşesine. Geçtiğimiz cuma hutbesine cemaat-iktidar kavgasını taşıyan Diyanet'e "neden Ali İsmail Korkmaz'ı gündeminize almıyorsunuz" diye de sordu, Başbakan için "Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplamıştır" diyen vekili de...

İşte Yılmaz Özdil'in çok konuşulacak o yazısı...

SİZ KARDEŞSİNİZ FALAN DEMİŞ

Diyanet işleri başkanımız, akp’yle cemaat’ın kapışmasına pek üzülüyor.

“Dindarların kavgası dinimize zarar veriyor, gençleri dinden soğutuyor” demişti... Şimdi de, çaktırmadan cuma hutbesine monte etmiş, “birbirinize sırt çevirmeyin, dargın durmayın, ayrılık gayrılık olmasın, siz kardeşsiniz” falan demiş.

 İyi ama...

NİYE KUTULAR KONUSUNDA GIKINI ÇIKARMIYORSUN HOCA?

İslam tarihi boyunca, herhangi bi dindarın yatak odasında yedi adet para kasası bulundu mu? Din-iman deyip, dolarları ayakkabı kutularına doldurmak, karaparayla umreye uçmak, kutsal toprakları adeta ihale dağıtım merkezine çevirmek, gençlerimizi dinden soğutmuyor mu? Niye bu mevzularda gıkını bile çıkarmıyorsun hoca? Hutbede iki kelime de olsa bunlardan bahsetmen gerekmiyor mu?

SÜLALE HUTBESİNİ NİYE VERMİYORSUN?

Okuyoruz her gün manşetlerde... Bakan çocukları var, vakıfçı oğlan var, villacı kız var, tokatçı enişte var, komisyoncu kayınpeder var, çantacı bacanak var, çiftlikçi dünür var, emekli maaşıyla 44 daire sahibi olan kaynana var. Kardeş hutbesi vermeyi biliyorsun... Sülale hutbesini niye vermiyorsun?

PEYGAMBER OCAĞINA DAİR SÖZÜ YOK MU DİYANETİN?

“Peygamber ocağı”na kumpas kurdular. Cami bombalayacaklardı dediler. “Vicdansızlara sesleniyorum, Allah Allah diye taarruz eden bir ordu, nasıl olur da Allah’ın evini bombalar” diye isyan eden genelkurmay başkanını terörist diye hapse tıktılar. Nerdeydin o sırada sen hoca? Reiki’den yoga’ya kadar her konuda fikir fışkırtan Diyanet’in, peygamber ocağı’na dair sözü yok muydu?

ZEKAT HANGİ KURUMUN İLGİ ALANINA GİRİYOR?

Mübarek ramazan ayında, Somali’ye Myanmar’a yardım için fitre topluyorsun... Keriz Feneri’nin foyasını ortaya çıkaran Cumhuriyet Savcısı, açık açık, bu ülkede “zekât hırsızları”nı koruyan bir güç var, ben bu güce hırsızların imparatoru diyorum, demedi mi? Fitre, diyanetin ilgi alanı olduğuna göre... Zekât hangi kurumun ilgi alanına giriyor hoca?
Atom Enerjisi Kurumu’nun mu?

DİYANET PUTLAŞTIRMAYI DUYMADI MI?

“Allahu tealanın bütün vasıflarını üzerinde toplayan lider” deniyor. Siyasi partilerden, terziler odasına, kahveciler derneğinden, yumurtacılar kooperatifine kadar, herkes kınadı. Diyanet’in tepkisini biz mi duymadık? Yoksa, bu şirk’i, putlaştırmayı Diyanet mi duymadı hoca?

ÖBÜR SURİYE'LİLER MAYMUN MU?

Kardeş kardeşin gırtlağına sarılmış, yangına körükle gidiyoruz, silah yüklü kamyonlar gönderiyoruz. Niye çıkıp “silah göndermeyelim, onlar kardeş” demiyorsun hoca? Bize sığınan Suriyeliler insan da, öbür Suriyeliler maymun mu?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NI TOKİ Mİ KURDU?

Camide içki içildi deniyor, susuyorsun. Camide fuhuş yapıldı deniyor, susuyorsun. Mustafa Kemal olmasaydı, bu topraklarda ezan bile okunamazdı, buna rağmen, Atatürk döneminde camiler ahır yapıldı deniyor, gene susuyorsun. İftira atmak, iftiraya sessiz kalmak, sevap mıdır hoca? Atatürk camileri ahır yaptıysa... Makamında oturduğun Diyanet İşleri Başkanlığı’nı toki mi kurdu acaba?

ALİ İSMAİL'İ SORMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Pırıl pırıl gençlerimizin suratına ateş ettiler, öldürdüler, gözlerini çıkardılar, döve döve katlettiler. Bak, dün Ali İsmail’in duruşması vardı. Yüreği yanan anneciği, 19 yaşındaki Ali’nin fotoğrafını gösterdi, “gözlerimin içine bakarak söyleyin, nasıl bakıyorsunuz kendi çocuklarınızın yüzüne?” diye sordu. Bu cuma olur, öbür cuma olur, herhangi bir hutbede, bu soruyu sormayı düşünüyor musun hoca?

YILMAZ ÖZDİL'İN TÜM YAZILARI