BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  GÜNCEL

Öz'den Bakan Akdağ'a sürpriz!

Sağlık Bakanı Akdağ ile dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, Paris'te buluştu.

Abone ol
İzmir'in EXPO 2020 adaylığı kapsamında Paris'te yapılan sunuma katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve beraberindeki heyet Paris Turizm Müşavirliği'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'e sürpriz bir doğum günü düzenlendi. Doğum günü pastasını kesen Dr. Öz, belindeki kemeri çıkararak Bakan Recep Akdağ'ın belini ölçtü.

Toplantıda Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyaca ünlü Türk doktor Prof. Dr. Mehmet Öz ve çok sayıda yetkili eşlik etti. Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İzmir'in EXPO 2020 adaylığında seçtiği 'Hayat Boyu Sağlık' ve 'Herkes İçin Sağlık' temalarının önemine vurgu yaparak, "Şimdi, yaptıklarımızı diğer ülkelere gösterme zamanı" dedi. Bunun için EXPO 2020'nin büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Akdağ, "Yoksul ve az gelişmiş ülkelere, sağlık konusunda atılabilecek birçok adımın olduğunu göstermeliyiz" şeklinde konuştu.
 
Hükümetin, İzmir EXPO 2020 projesine büyük önem verdiğine değinen Bakan Akdağ, "Hükümetimiz İzmir'in 2020'de EXPO 2020'ye ev sahipliği yapmasını desteklemektedir" ifadelerini kullandı.
 
EXPO 2020 için İzmir'in diğer adaylara göre oldukça şanslı olduğuna değinen İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Bu bir takım oyunudur. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu porojede İzmir'e destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
MEHMET ÖZ'ÜN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI
 
Basın toplantısında bir de sürpriz yaşandı. Heyette bulunan Prof. Dr. Mehmet Öz'e sürpriz yaş günü pastası hazırlandı. 52 yaşına giren Öz, doğum günü pastasını heyette bulunanlar ile birlikte kesti. Pastadaki mumları üfleyen Öz, "Dileğim EXPO 2020'ye İzmir'in ev sahipliği yapmasıdır" dedi. Pastadan Sağlık Bakanı Akdağ'a ikram eden Dr. Öz, kemerini çıkararak bakanın belini ölçtü. Bel ölçüsünü açıklamayan Öz, "Bakan beni yendi" ifadelerini kullandı.