BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.405,61
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Özcan Yeniçeri'den şok iddia!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "TBMM'deki ofisime bizim olmadığımız saatlerde birilerinin girip bilgi, belge kontrol ve araştırması yaptığını tespit ettik" dedi.

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, soru önergelerindeki bilgi ve belgeleri nereden elde ettiklerini tespit amacıyla istihbarat ve ajan faaliyetlerinin devreye sokulduğunu öne sürerek, "TBMM'deki ofisime bizim olmadığımız saatlerde birilerinin girip bilgi, belge kontrol ve araştırması yaptığını tespit ettik" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TİKA'nın 2012 yılında yurt dışında 2 milyar 533 milyon dolarlık faaliyette bulunduğunu ifade ederek, yurt dışı faaliyetlerin ihalelerinin yasal olup olmadığı ve hangi şirketlere verildiği konusunda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a 224 yazılı soru önergesi verdiğini söyledi.

Bozdağ'ın, sorularına yarım sayfalık cevap verdiğini ve proje bilgilerinin TİKA faaliyet raporunda yer aldığını belirttiğini anlatan Yeniçeri, raporda sorularının cevabının olmadığını dile getirdi.

AK Parti iktidarında kamu ihale mevzuatına uymanın istisna, tabi olmamanın kural haline geldiğini savunan Yeniçeri, "AKP iktidarı, yasaları bile yolsuzluk ve soygun aracı haline getirmiştir. Türkiye'de bugün yasallaştırılmış bir soygun düzeni kurulmuştur" diye konuştu.

Soru önergelerinin akabinde "karanlık merkezlerin" harekete geçtiğini ifade eden Yeniçeri, şu iddialarda bulundu:

OFİSİMİZE GİRDİLER 

"Soru önergelerindeki bilgilerin nereden, bürokrasinin hangi kanallarından geldiğini tespit etmek amacıyla istihbarat ve ajan faaliyetleri devreye sokulmaktadır. Muhtemelen FATİH projesindeki yolsuzluklarla belediye şirketleri gizli TOMA ihalesi, TİKA'nın yurt dışında yaptığı ihalelerle ilgili yönelttiğimiz soru önergeleri bazı karanlık odakları rahatsız etmiş olabilir. TBMM'deki ofisime bizim olmadığımız saatlerde birilerinin girip bilgi, belge kontrol ve araştırması yaptığını tespit ettik. Konuyla ilgili güvenlik birimlerine şifahen bilgi aktardık. Çeşitli defalar kullandığımız bilgisayarlara sızma teşebbüsleri olmuştur. Son olarak, aynı amaçla danışmanlarımıza yönelik benzer teşebbüsler yapılmıştır."

MUHALEFETLE İLGİLİ HER OPERASYON MÜBAH GÖRÜLÜYOR 

Yeniçeri, ofisine girilmesinin üzerinden 5-6 ay geçtiğini belirterek, "Muhalefetle ilgili her türlü operasyon mübah görülüyor. İktidara yapılsa şimdiye kadar kitlesel operasyonlar başlamıştı. Muhalefet korumasız" dedi.

Danışmanının evine yönelik teşebbüsün ise güvenlik sisteminin etkisiz hale getirilmesiyle gerçekleştiğini anlatan Yeniçeri, bu kişilerin köpek bulunması nedeniyle eve giremediğinin belirlendiğini söyledi.

KILIK KIYAFETLE İLGİLENMİYORUZ 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, milletvekillerinin pantolonla Genel Kurul'a girmesi tartışmalarına ilişkin olarak, bir parlamenterin pantolon giyebileceğini ifade etti. Yeniçeri, "MHP olarak kılıkla kıyafetle, saçla bıyıkla değil, zihniyetle ilgilenen partiyiz. Başın bağlanmasıyla da ilgimiz yok. Başların nereye bağlı olduğuna bakıyoruz" diye konuştu.

ATATÜRK TÜRKİYE'DEKİ MÜSLÜMANLIĞIN HAMİSİDİR 

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in Atatürk için mevlid okutacağının belirtilmesi üzerine Yeniçeri, "Biz Atatürk için Fatiha okuduk. Mevlide zamanım olursa katılırım. Atatürk, Türkiye'deki Müslümanlığın hamisidir. Herkesin sahip olduğu özgürlükte, değerlerde Atatürk'ün payı vardır. Atatürk'ü saygıyla anmayan insanın kimliği ve haysiyeti tartışılacak kadar önemlidir. Atatürk'ü sevmiyorsanız Venizelos'u sevmek zorundasınız" dedi.