BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Özcan Yeniçeri'den Okmeydanı yorumu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Okmeydanı'nda yaşanan olaylarda cemevinin içinde bulunan Uğur Kurt'un hedef alınmasının profesyonel bir provokasyon olduğunu belirterek, "Yeni senaryonun adı Alevi-Sunni çatışmasıdır. Kimse bu oyuna gelmemelidir" de

Abone ol

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Okmeydanı'nda izinsiz gösteri yapan grup ile polis ekipleri arasında yaşanan olaylara değindi.

Uğur Kurt adlı vatandaşın olaylar sırasında bir cenaze törenine katılmak üzere bulunduğu cemevinin önünde silahla başından vurulduğunu ve yaşamını yetirdiğini belirten Yeniçeri, olayı provokasyon olarak niteledi. Yeniçeri, "Cemevinin içinde bulunan Uğur Kurt'un hedef alınması olayın profesyonel bir provokasyon olduğunu göstermektedir. Bunu da Kürt-Türk çatışmasını planlayan odakların yaptığından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Yeni senaryonun adı Alevi-Sünni çatışmasıdır. Kimse bu oyuna gelmemelidir" diye konuştu.

Yüzünü kapatanların, polise molotof kokteyl atanların, polisin zırhlı aracını yakanların gösteri ve yürüyüş hakkını kullananlar değil, provokatörler olduğunu belirten Yeniçeri, şunları kaydetti:

OYUNA GELİNMEMELİ 

"Yüzü kapalı bu militanlar kimlerdir? Emniyet güçleri neden silahsız ve saldırısız gösteri yapanların arasına bu yüzü maskeli militanların sızmasına izin verir? Yüzünü kapatıp polise molotof atan teröristlerin önceden tespit edilip, kitlenin içine sızması nasıl engellenemez olduğu anlaşılmazdır? Birileri kargaşa ve kaotik ortam yaratıp ardından provokasyon yapmaktadır. Olay budur.

Alevi ve Sünnisi ile bütün vatandaşlarımızın açık ve planlı bir tahrik ve provokasyon olan bölücü oyuna gelmemesi gerekmektedir. Yurttaşlarımızın soğukkanlılığı ve sağduyuyu muhafaza etmelerinin tam zamanıdır. Emniyet güçlerinin bu saldırıyla ilgili gerekli incelemeleri yaparak, katil ya da katilleri belirlemesi ve haklarında derhal gerekli işlemleri başlatması şarttır."

Yeniçeri, gece geç saatlere kadar konuyla ilgili savcının olay yerine gelmemesinin vahim olduğunu ifade ederek, Uğur Kurt'un üzeri örtülmüş, kanlar içerisinde savcının gelmesini beklediğini kaydetti.

Çözüm sürecine yönelik eleştirilerde de bulunan Yeniçeri, "PKK'nın hazmettire hazmettire Türkiye'nin Güneydoğusunda özerk bir yönetim inşa etme süreci devam ediyor. Bölgeden aşama aşama devlet otoritesini sökme, yerine örgüt otoritesini inşa etme eylemleri bütün hızıyla devam ediyor. İktidar, 'analar ağlamıyor, cenaze gelmiyor' söylemleriyle halktan olanı biteni gizliyor" dedi.